Goose Island komt naar België!

Goose Island komt naar België!

Maandag 21 maart 2016 — Goed nieuws voor bierliefhebbers! Het craft bier van Goose Island uit Chicago komt nu ook naar België, het bierland bij uitstek. Hier lees je meer over de geschiedenis en de bieren van Goose Island, waarvan er een aantal geïnspireerd zijn op de Belgische biercultuur.

Bier brouwen, maar ook bier drinken, is een kunst en dat weten zowel de brouwers als de community van Goose Island. In 1988 opende John Hall in Chicago de 'Clybourn Pub', de pub annex brouwerij van Goose Island. Hall wilde in de Verenigde Staten bieren brouwen geïnspireerd op Europese speciaalbieren, maar dan met een 'American twist'! Goose Island biedt vandaag heel wat verschillende bieren aan. Een paar voorbeelden? De Goose Island India Pale Ale (IPA), het meest bekroonde bier in zijn categorie op het Great American Beer Festival. De Honkers Ale, geïnspireerd op de Engelse pale ales, en de Bourbon County Brand Stout, een imperial stout gerijpt op bourbonvaten met een intense smaak van cacao, vanille en karamel. Ieder jaar wordt maar een beperkte hoeveelheid van dit bier gebrouwen en gerijpt. Goose Island laat zich ook inspireren door de Belgische biercultuur voor vintagebieren als Sofie (een op vat gerijpt bier) en Matilda (een pale ale in Belgische stijl, geïnspireerd op de Belgische legende van de markgravin Matilda).

De komende weken zal Goose Island beschikbaar worden gesteld in gespecialiseerde horeca in België, te beginnen met de India Pale Ale (IPA).

IPA
De meest bekroonde India Pale Ale van het Great American Beer Festival

IPA is het paradepaardje van Goose Island. Dit bier won maar liefst zes keer een medaille op het Great American Beer Festival. Voor dit bier baseerden we ons op de traditionele IPA in Engelse stijl, maar ons bier is rijker van smaak, met duidelijke aroma's van citrusfruit en een rijke afdronk van hop. De IPA van Goose heeft een zachte maar krachtige smaak met sterkte hoptoetsen. Het is een ideaal bier voor liefhebbers van hopachtige bieren die wel eens iets nieuws willen proberen.

Alcoholpercentage: 5,9%
IBU: 55
Kleur: goudgeel
Mout: lichte mout voor speciaalbieren
Hop: Pilgrim, Styrian Golding, Cascade, Centennial
Stijl: Engelse IPA
Prijzen:
- World Beer Cup: goud (2010)
- Great American Beer Festival: goud in 2012 en 2000, zilver in 2004, 2007 en 2009, brons in 2001
Beschikbaarheid: vat

Meer varianten van Goose Island zullen binnenkort ook in België beschikbaar zijn.

Voor meer informatie:
PeppeRmint
Benoît Carion
0496 13 51 65

Link naar de website: www.gooseisland.com.
Link naar de Facebook-pagina: https://www.facebook.com/GooseIsland/.