Sven Pasteels van café The Loft is de beste tapper van Brussel en Wallonië!

Sven Pasteels van café The Loft is de beste tapper van Brussel en Wallonië!

Maandag 27 april 2015 — Vandaag werd op Brussels Airport in Zaventem het taptalent getest van de barmannen en- vrouwen uit Brussel en Wallonië. Uit een totaal van 23 deelnemers, bewees Sven Pasteels van café The Loft dat hij als de beste een Stella Artois kan tappen. Samen met 4 andere finalisten gaat hij door naar de Belgische finale in brouwerij De Hoorn in Leuven op woensdag 3 juni 2015. Daar zal besloten worden wie de eer van ons land mag verdedigen op het Wereldkampioenschap, dat dit jaar plaatsvindt op 27 juni in Wimbledon! 

Ready, set, TAP!
Dat ze in Brussel en Wallonië kunnen tappen, bewezen de kandidaten van vandaag nog maar eens. Na een korte uitleg van horecaconsultent Rudy Beckers, gevolgd door een training, gingen de horecaprofessionals aan de slag. Een professionele jury beoordeelde de kandidaten op basis van meer dan 50 criteria. Daaruit werd Sven Pasteels als grote winnaar verkozen.
“De andere kandidaten waren allemaal zeer sterk. Dat maakt dat ik extra fier ben op de overwinning. Hopelijk kan ik die lijn doortrekken tot de wereldfinale!”, aldus Sven Pasteels van café The Loft op Brussels Airport.

Belgische finale
Samen met vier andere finalisten (Britt Mosselmans van The Dominican, Ayoub Rherbaoui Malki van Four Points by Sheraton, Eddy Verschueren van Hulshouts Tennis Centrum en Charles Lowie van Donaldson) werd Sven Pasteels tijdens de voorronde in Zaventem geselecteerd voor de Belgische finale. Deze vindt plaats op 3 juni in brouwerij De Hoorn in Leuven.

Volgende week vindt de laatste voorronde plaats in Brugge: Op 4 mei zullen de Oost- en West-Vlaamse kandidaten het tegen elkaar opnemen in het Brugse Concertgebouw.

Wereldkampioenschap
Deze regionale voorronde is een belangrijke stap naar het Belgisch kampioenschap. De nationale kampioen van elk deelnemend land wordt nadien, op 27 juni, verwacht in Wimbledon voor de Wereldfinale. 

Tapcursus met wereldkampioene biertappen Marjolein Geuens  op Brussels Airport
Voorafgaand aan de eigenlijke wedstrijd konden bierliefhebbers op Brussels Airport tussen 10u en 12.30 u zelf de perfecte Stella Artois proberen te tappen. Niemand minder dan huidig wereldkampioene biertappen Marjolein Geuens keek er op toe dat dit volgens de regels van de kunst gebeurde. “We zijn bijzonder verheugd dat we onze passagiers op deze manier kunnen laten kennis maken met de kwaliteit en het vakmanschap van onze Belgische biertraditie”, aldus Katia Mouvet, Food & Drink Manager van Brussels Airport.

Stella Artois-feestje? Stem online of via sms!
Ook voor de cafébezoekers valt er wat te winnen! Ze kunnen hun favoriete barman/vrouw steunen door online of via sms te stemmen voor hun favoriete café. Het café dat op 3 juni de meeste stemmen verzameld heeft, mag zijn klanten trakteren op een Stella Artois-feestje*!

Stemmen kan via www.draughtmasters.be/3-stem.php of via sms naar 8850.
*Voorwaarden beschikbaar op http://www.draughtmasters.be/4-Speelvoorwaarden.php

http://www.stellaartois.com/nl_be/home.html
http://www.draughtmasters.be

 

Perscontact InBev Belgium:
Media.relations@ab-inbev.com of 0479 92 46 43

Perscontact PeppeRmint:
mdemeulenaere@peppermint.be of 0471 44 62 07

 

Over Stella Artois
Stella Artois maakt deel uit van een Belgische brouwtraditie die teruggaat tot 1366. Het is het Nr 1 Belgische bier wereldwijd en wordt in meer dan 95 landen gedronken. Stella Artois is een gefilterd blond pilsbier van lage gisting.  Het is een dorstlessend bier met een moutig midden en een pittige afdronk, hetgeen voor een volle smaak en een vleugje bitterheid zorgt.  Stella Artois wordt idealiter tussen 3 en 5 graden Celsius geserveerd en dient te worden geschonken in het unieke Stella Artois glas op voet, volgens het schenkritueel in 9 stappen. Op die manier kan optimaal van deze goudkleurige pils worden genoten.  

Invitation for the Belgian Draught Master 2015 | Stella Artois