Vier Vaderdag met de geschenkdozen van Leffe

Vier Vaderdag met de geschenkdozen van Leffe

Leffe, de meesters van het aperitief

Woensdag 4 juni 2014 — Leffe is in de eerste plaats synoniem met erfgoed, traditie, brouwkunst en rituelen, voor nog meer smaak en genot. We dragen authenticiteit hoog in het vaandel en gaan steevast op zoek naar echtheid, in samenwerking met ambachtelijke producenten die net als wij de liefde voor de smaak in ere houden. Vanuit die filosofie ontstond het project 'de meesters van het aperitief': een mooie gelegenheid om opnieuw te proeven van dat unieke moment van de dag waarop iedereen samenkomt met een glas Leffe en een bijpassend streekproduct.
Precies dat samenzijn is het sleutelwoord tijdens Vaderdag op 8 juni. Om deze feestdag op gepaste wijze te vieren bij het aperitief, organiseert Leffe een speciale winkelactie. 
 

Leffe en Vaderdag
Acht juni staat voor de deur: de ideale gelegenheid om met de hele familie te genieten van een glas Leffe bij het aperitief. Speciaal voor deze bijzondere dag zijn de Leffe Royale-geschenkdozen opnieuw verkrijgbaar. Het perfecte geschenk voor Vaderdag!

 

Bier als aperitief
Anijsdranken, champagnes, porto's en wijnen spannen niet langer de kroon… Bier bij het aperitief is een trend die de laatste jaren opnieuw opduikt en Leffe speelt daar graag op in.

Het aperitief is het ideale moment om samen een Leffe te drinken, nieuwe mensen te ontmoeten en zaken te herontdekken. Het uiteenlopende aanbod van Leffe staat keer op keer garant voor verrassing, echte smaak en puur genot. Fruitig, kruidig, zacht, bitter, gekarameliseerd: door de eeuwen heen hebben de brouwmeesters van Leffe negen overheerlijke bieren ontwikkeld op basis van de allerbeste ingrediënten.

Leffe heeft ook de tijd genomen om voor elke smaak bijpassende streekproducten te selecteren, zodat u samen met vrienden en familie kunt genieten van een verrassend aperitiefmoment boordevol smaak. Het vakmanschap van Leffe in combinatie met kaas en ham geeft een bijzonder verrassend en lekker resultaat. Wanneer de rinse toets van een Leffe samensmelt met het vet van een stukje kaas of ham kunt u genieten van een ware smaakexplosie die elk geheim prijsgeeft.

Enkele aperitiefsuggesties:

- Leffe Blond en verse kaas:
De uitgesproken melksmaak en kruidige toets passen perfect bij een floraal bier met een rins aroma of een licht, weinig bitter blond bier.

Verse kazen worden gekenmerkt door hun zachte smaak. Om die smaak tot zijn recht te laten komen, kiest u beter voor een zacht bier met een mooie hoppigheid. Het bittere en frisse karakter van blonde Leffe brengt een vleugje pit in de degustatie en zet de romige smaak van de kaas in de verf.

- Leffe Bruin en kaas met gewassen korst:
Het sterke aroma van deze kaas vraagt om een bier met karakter. De zoete, smeuïge en licht gekarameliseerde smaak van bruine Leffe verzacht de bittere toets van de noten en vormt de perfecte aanvulling op het romige karakter van een Mont d'Or. Voorbeelden van kazen met gewassen korst zijn Mont d'Or, Cabri Ariégeois en Vacherin.

- Leffe Ruby en ongekookte geperste kaas:
Een fruitig bier zet het soms wat discrete aroma van deze kaas extra kracht bij.

Voorbeelden van ongekookte geperste kazen zijn Abondance, Cantal, Edam, Laguiole, Mimolette, Morbier, Port Salut, Reblochon, Saint Nectaire, Salers, Tomes en Brebis.

Leffe Ruby heeft hetzelfde effect als zwarte kersenjam en vormt de perfecte aanvulling op de fruitige combinatie met een Ossau-Iraty, uitsluitend bedoeld om het uitgesproken karakter van deze schapenkaas te verzachten.

- Leffe Nectar en blauwaderkaas:
De combinatie van blauwaderkaas en een honingachtige drank levert steevast een heerlijk resultaat op en dat geldt ook voor Leffe Nectar. Zijn honingsmaak en zoete afdronk bieden voldoende tegenwicht voor de zoute nasmaak van een Fourme d'Ambert.

- Leffe Royale en geitenkaas:
De frisse toets van Leffe Royale breekt het romige karakter van verse geitenkaas, waardoor die helemaal tot zijn recht komt.

 

Samen op zoek naar de perfecte combinatie
Met het oog op de beste aperitiefcombinaties ging Leffe op zoek naar ambachtelijke producenten die net als wij de liefde voor de smaak in ere houden. We werden in onze zoektocht bijgestaan door twee gerenommeerde ambassadeurs: sterrenchef David Martin en kaasmeester en -affineur Michel Van Tricht.

Om de beste combinaties te vinden van Leffe met kaas en Leffe met ham deden de twee specialisten een beroep op ambachtelijke producenten van authentieke streekproducten, zoals Dirk Cornelis (Gandaham), Benoît Duysens (schapenkaas Roux Carmes), Charles Nouwen (meester-brouwer van de abdij van Leffe), Madeleine Hanssen (Hervekaas) en Veerle D'Haene (geitenkaas Polle).

De opnames van deze ontmoetingen kunt u bekijken op http://www.leffe.com/nl/nieuws/de-meesters-van-het-aperitief of in de bijlage.

 

Leffe, gebrouwen door de eeuwen heen …
Achthonderd jaar. Zo veel tijd had Leffe nodig om tot het perfecte brouwsel te komen. Evenwichtig, verfijnd, contrastrijk, nu eens fruitig en dan weer pittig. Achthonderd jaar is erg lang en tegelijk erg kort wanneer we stilstaan bij het parcours dat de meester-brouwers en paters hebben afgelegd om naar de geest van de traditie een bier te creëren dat vandaag bijzonder geliefd is in België, Frankrijk, Nederland en Luxemburg.

… gedronken met plezier en verstand
Leffe is meer dan een gedeelde passie. Het is niet enkel een bier, maar ook de belofte van een uitzonderlijk aperitief, en een perfecte harmonie tussen de smaken van de bieren en de streekproducten van producenten die zweren bij authenticiteit. Leffe Blond met verse kaas, Leffe Ruby met ongekookte geperste kaas: bijna elke combinatie is mogelijk. Meer informatie vindt u op http://www.leffe.com/nl/nieuws/de-aperitiefspecialisten/leffe-kazen en http://www.leffe.com/nl/nieuws/de-meesters-van-het-aperitief.

 

Hoe serveert u een Leffe?

Er is meer nodig dan de juiste ingrediënten om de authentieke smaak van een aperitief met Leffe te creëren. Het geheim schuilt in drie basisregels:

  1. De ideale temperatuur varieert naargelang het type bier. Een bruin bier serveert u tussen 8°C en 15°C, terwijl een blond bier pas tot zijn recht komt bij minder dan 6°C.
  2. Zorg altijd voor een geleidelijke degustatie. Begin met de minder pittige kazen en schakel daarna over op de sterkere varianten. Eet ook altijd wat vet van de ham voor een perfecte combinatie.

Om de mond neutraal te houden, degusteert u de kaas en de ham gevolgd door enkele slokken bier. Ga omgekeerd te werk om nieuwe smaaknuances te ontdekken. 
 

Over Leffe
Leffe is één van de oudste Belgische abdijbieren, met een traditie die teruggaat tot 1240. Het is een authentiek Belgisch degustatiebier, dat tot op heden gebrouwen wordt met respect voor zijn diepgewortelde traditie. De specifieke samenstelling met ingrediënten als mout, maïs en hop, creëert een rijke, volmondige en toegankelijke smaak die van Leffe het degustatiebier bij uitstek maakt. Met zijn uitgesproken karakter is het ook een bier waar steeds meer mensen van genieten bij het aperitief. De bieren van de Leffe-familie hebben een rijke en volle smaak, worden gebrouwen met ingrediënten van de hoogste kwaliteit en bieden een recept voor de aangename momenten in het leven, waarvan men samen geniet. Leffe wordt vandaag gedeeld en gesmaakt door consumenten in meer dan 70 landen over de hele wereld. In België is Leffe marktleider in het segment van de abdijbieren. Neem een kijkje op onze websites : www.leffe.com en www.ab-inbev.be.

Perscontact InBev Belgium:
InBev Belgium, Natacha Schepkens, 0479 92 46 43 – natacha.schepkens@ab-inbev.com
InBev Belgium, Karen Couck, 0479 92 46 43 – karen.couck@ab-inbev.com


PeppeRmint, Benoît Carion 0496 13 51 65– bcarion@peppermint.be

Michel Van Tricht en hammenproducent Dirk Cornelis

Leffe Ruby en kaas