Verlaag je cholesterol met zelfgebakken brood

Verlaag je cholesterol met zelfgebakken brood

Je cholesterol verlagen met brood uit je eigen oven? Het kan! Met de vernieuwde mix voor haverzemelenbrood van AVEVE is het zelfs heel eenvoudig, dankzij de oplosbare havervezels die in het brood zitten. Een uniek recept in België.

 

 

Wil je graag zelf aan de slag met onze AVEVE mix voor haverzemelenbrood? Laat het ons weten via nnaji@peppermint.be

We zorgen ervoor dat je snel kan beginnen gezond brood bakken.

Nieuw haverzemelenbrood van AVEVE
De mix voor haverzemelenbrood maakt al jaren deel uit van het bakassortiment van AVEVE. Maar nu kreeg de mix een nieuwe samenstelling die je helpt je cholesterol te verlagen. Er zit voortaan meer bètaglucaan in, een oplosbare havervezel. Die zorgt ervoor dat je lichaam minder cholesterol uit voedsel opneemt en overtollige cholesterol uit je lichaam verwijdert. Drie sneetjes van 70 g haverzemelenbrood per dag zijn al genoeg om je cholesterol te verlagen, in combinatie met een gezonde levensstijl en gezonde voeding.

Gegarandeerd bakresultaat
De bakspecialisten van AVEVE zetten het bakresultaat altijd op de eerste plaats. Ook wanneer ze een cholesterolverlagend brood ontwikkelen. Je kiest zelf of je het in de broodmachine of in de oven bakt. Als je het recept op de verpakking volgt, lukt je brood altijd. Je voegt zelf gist, water, boter en zout toe.

Classics Mix voor haverzemelenbrood 2,5 kg
€ 6,95

Vier gezonde troeven van bètaglucaan:

1) Verlaagt cholesterol*
Hoge bloedcholesterol verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Jarenlange klinische onderzoeken bewijzen dat bètaglucaan de cholesterol helpt te verlagen en daarna op een gezond peil helpt te houden.
2) Vermindert stijging bloedsuikerspiegel*
Bètaglucaan heeft een lage glycemische respons. De glycemische respons is de mate waarin de bloedsuikerspiegel reageert op voeding. Als ingrediënt van de maaltijd helpt bètaglucaan om een stijging te verminderen van de hoeveelheid glucose in het bloed.
3) Bevordert spijsvertering en darmwerking
De gezonde havervezels ondersteunen de spijsvertering en stimuleren de darmtransit.
4) Levert vezels die gevoel van verzadiging geven
Vezelrijke voeding zorgt voor een gevoel van verzadiging en helpt daardoor om een gezond lichaamsgewicht te behouden.

*In Europa hebben de EFSA (European Food Safety Authority) en de Europese Commissie volgende gezondheidsclaims bevestigd voor bètaglucaan:

  • Het is bewezen dat bètaglucaan op basis van haver bloedcholesterol verlaagt.
  • Het eten van bètaglucaan als deel van de maaltijd draagt bij tot een verminderde stijging van de bloedglucose na de maaltijd.

Waar komt de toegevoegde bètaglucaan vandaan?
Bètaglucaan is de oplosbare vezel  gemaakt van Zweedse haver. Die haver wordt ten zuidwesten van Stockholm geteeld zonder halmverkorters, en op 100% natuurlijke wijze verwerkt. De haverkorrels worden gemalen en na toevoeging van water en enzymen geconcentreerd tot bètaglucaan. Daar komen geen chemicaliën aan te pas.

Havervezels zijn populair
Uit een consumentenstudie* met 8800 deelnemers uit 11 landen blijkt dat mensen meer vezels willen eten. 52% van de consumenten geeft aan zijn consumptie van voedingsvezels te willen verhogen. Havervezel geldt wereldwijd als absolute favoriet onder de vezels, met een sterke voorkeur bij 66% van de bevraagden. Mensen die een voorkeur aangeven voor haver, kiezen ‘hartgezondheid’, ‘cholesterolverlaging’ en ‘gezonde spijsvertering’ als voornaamste gezondheidsvoordelen die hun aankoopgedrag beïnvloeden. Ook bij jongere mensen spelen claims over hartgezondheid en cholesterolverlaging een rol. 47% van de deelnemers van 18 tot en met 40 jaar tonen er sterke interesse voor. Bij de groep van 41 tot 70 jaar ligt dat aandeel op 52%.

*uitgevoerd door studiebureau Qualtrics in opdracht van Tate & Lyle in juli 2015 en juni 2016.

 

 

Contacteer ons