Vaillant vernieuwt zijn assortiment zonne-energiesystemen

Vaillant vernieuwt zijn assortiment zonne-energiesystemen

Vanaf 1 augustus vervangt Vaillant zijn auroSTEP plus-zonneboilers door een assortiment met nog meer mogelijkheden en flexibiliteit. De zonneboilers zijn voortaan beschikbaar als leegloopsysteem en als systeem onder druk. Ook andere aspecten werden verbeterd, zodat hun compatibiliteit, comfort, prestaties en gebruiksgemak nu optimaal zijn

Moduleerbaar volgens behoefte
Er is keuze tussen een monovalent en een bivalent type zonneboiler, en tussen een inhoud van 150, 250 en 350 liter. Een van de vernieuwingen is de keuze tussen een leegloopsysteem en een systeem onder druk (zie hieronder)

Alle onderdelen van het systeem zijn onderling aanpasbaar en herkennen elkaar. Ze zijn bovendien installatieklaar, om de installatietijd – en de bijbehorende kosten – te verminderen.

Voor de bijverwarming is de auroSTEP plus combineerbaar met alle verwarmingsketels op gas of stookolie van Vaillant, maar ook met de turboMAG-badverwarmers. Het is ook mogelijk om ze aan een bestaande installatie (al dan niet van Vaillant) toe te voegen of om ze ‘stand-alone’ (individueel te gebruiken, zonder ketel) te gebruiken, dankzij de elektrische weerstand die voortaan als optie verkrijgbaar is.

Klaar voor ErP en beter geïsoleerd voor een beter rendement!
De auroSTEP plus-modellen zijn zonneboilers van de nieuwste generatie, die klaar zijn voor de ErP-richtlijn. Zowel voor de (verbeterde) isolatie van de reservoirs als voor het elektriciteitsverbruik van de circulatiepompen werd alles in het werk gesteld om de milieu-impact zo laag mogelijk te houden.

De nieuwe zonneboilers van Vaillant houden het water langer warm, waardoor de energiekosten tot het strikt noodzakelijke dalen. De nieuwe hoogrendementisolatie levert deze boilers het ErP B-label op.

Om steeds meer warmte te kunnen opslaan kan het sanitair warm water voortaan oplopen tot 85 °C, wat 13% extra zonnewinst oplevert. Ook nieuw is de verbetering van de ingebouwde zonnewinstcalculator, die mogelijk maakt om op te volgen hoeveel je bespaart. Op ieder ogenblik van de dag vermeldt de zonneboiler namelijk hoeveel winst er die dag, die maand of het lopende jaar al is gemaakt en de totale gerealiseerde energiewinst sinds de installatie.

Vrije keuze van de te installeren module op de zonneboiler: zonne-energie  module voor leegloopsysteem (VMS 8 D) of systeem onder druk (VMS 8)
Het leegloopsysteem zorgt voor een langere levensduur van de verschillende onderdelen. Het vermindert de installatietijd en de onderhoudskosten, maar heeft wel enkele beperkingen bij de installatie. De zonnevloeistof moet altijd tot in de zonneboiler kunnen lopen, waar het wordt opgeslagen.

Het systeem onder druk is het ideaal systeem voor complexere installaties en woningen met complexere installatiemogelijkheden (oriëntatie dak, afstand tussen panelen en boiler, …) Met een systeem onder druk is alles mogelijk bij de installatie, en heb je ook meer vrijheid wat betreft de hoogte tussen de boiler en de panelen. Het is bovendien niet nodig om een minimale helling te voorzien in de buizen voor de zonnevloeistof. Dankzij die vrijheden kan de zonneboiler zo goed als overal worden geïnstalleerd.

______________________________________________

Neem voor meer informatie contact op met:

Benoît Carion (PeppeRmint)
02 210 02 73 - bcarion@peppermint.be

Xavier Lalieu (Vaillant)
02 334 93 00 - xavier.lalieu@vaillant.be
 

Over Vaillant Group
Vaillant Group, de nummer één op de Europese markt, telt wereldwijd 12.000 werknemers in de sector van de verwarmingstechnologie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Remscheid, Duitsland. De groep realiseerde in 2014 een omzet van 2,33 miljard euro en schenkt bijzonder veel aandacht aan onderzoek en ontwikkeling, om steeds beter te kunnen inspelen op de behoeften van de klant. De afdeling R&D is met 740 medewerkers een van de grootste, maar vooral ook een van de creatiefste in haar sector. Vaillant Group is houder van ruim 2000 patenten, en vraagt er jaarlijks een vijftigtal nieuwe aan.

Over Vaillant Group België
Het Belgische filiaal van Vaillant Group voor verwarmingstechnologie bevindt zich in Drogenbos en stelt 425 personen tewerk. Het is uitgegroeid tot de nummer één van de markt, met een omzetcijfer van 143 miljoen euro in 2014.

 

Contacteer ons