Zwitserland bevestigt de gezondheidsvoordelen van Yakult

Zwitserland bevestigt de gezondheidsvoordelen van Yakult

Yakult ondersteunt de normale darmwerking

Dinsdag 29 september 2015 — Yakult speelt een pioniersrol op het vlak van probiotica. We zijn dan ook verheugd dat de Zwitserse autoriteiten de gezondheidsclaim van Yakult hebben goedgekeurd. De Federal Food Safety and Veterinary Office (FSVO) heeft na een grondige evaluatie de claim van Yakult met betrekking tot de verbetering van de darmwerking goedgekeurd. De goedkeuring van Zwitserland bevestigt de positieve resultaten die geboekt worden met Yakult en de unieke bacteriestam Lactobacillus casei Shirota.

Yakult mag vanaf nu in Zwitserland de volgende claim voeren: "Yakult optimaliseert de consistentie van de stoelgang en vermindert de duur van de darmtransit. Op die manier draagt Yakult bij aan de normale werking van het darmkanaal." De goedkeuring voor de Zwitserse markt is gebaseerd op een evaluatie van verschillende studies uitgevoerd door Yakult in samenwerking met externe wetenschappers, en gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften.

Yakult is er trots op een bijdrage te kunnen leveren aan de gezonde levensstijl van mensen in 33 landen en regio's over de hele wereld. Ons product steunt op meer dan 80 jaar wetenschappelijk onderzoek. Iedere dag worden er wereldwijd meer dan 30 miljoen flesjes Yakult gedronken.

_____________________________

Over Yakult
Yakult is een gefermenteerde melkdrank die miljoenen Lactobacillus casei Shirota-bacteriën bevat. Deze bacteriën komen levend in onze darmen terecht. Yakult is een dagelijkse gewoonte voor miljoenen mensen overal ter wereld. Elke dag worden meer dan 30 miljoen flesjes Yakult gedronken in 33 landen. Dit jaar viert het beroemde flesje zijn tachtigste verjaardag en is het twintig jaar geleden dat Yakult zijn intrede deed op de Belgische markt.

Het verhaal van Yakult begon in 1935 in Japan, waar het product ontwikkeld werd door dr. Minoru Shirota. Yakult is sinds 1995 te koop in België. Vandaag is de drank verkrijgbaar in drie varianten: Yakult Original, Yakult Light en Yakult Plus.

www.yakult.be

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dr. ir. Bart Degeest

Tania Platteeuw

Bactérie LcS