BENECOL® nu verkrijgbaar bij de apotheek

BENECOL® nu verkrijgbaar bij de apotheek

Het toonaangevende merk Benecol® lanceert het Benecol®-voedingssupplement, gloednieuwe cholesterolverlagende tabletten met citroen- en limoensmaak die nu exclusief bij de apotheek verkrijgbaar zijn.

Benecol®-voedingssupplement
Benecol® lanceert een nieuwe handige manier om cholesterol te verlagen en speelt daarmee in op een toenemende vraag van consumenten. Het Benecol®-voedingssupplement biedt een waaier aan voordelen en is uitsluitend bij de apotheek verkrijgbaar. De tabletten met citroen- en limoensmaak kunnen op kamertemperatuur worden bewaard en zijn uitstekend geschikt voor drukbezette mensen die voortdurend onderweg zijn. Het Benecol®-voedingssupplement bevat plantenstanolesters*, waarvan de meerwaarde voor de gezondheid maximaal erkend is. Bovendien is aangetoond dat plantenstanolesters in combinatie met statines de cholesterol nog eens met 10% verlagen.

Het Benecol®-voedingssupplement heeft geen bijwerkingen. Het product is verkrijgbaar in 5000 apotheken verspreid over België.

* Alle Benecol®-producten bevatten plantenstanolesters, een uniek bestanddeel dat de cholesterol actief verlaagt. Dat is aangetoond door meer dan 70 gepubliceerde klinische studies naar tal van parameters uitgevoerd bij uiteenlopende populaties/patiëntengroepen. Plantenstanolesters worden aanbevolen om de cholesterol te verlagen. Een te hoge cholesterol is een risicofactor die een rol speelt bij heel wat hart- en vaataandoeningen. Ook de Europese Unie heeft een gezondheidsclaim van plantenstanolen goedgekeurd. 

Het Benecol®-voedingssupplement is verkrijgbaar in een verpakking met 45 tabletten (voor twee weken). De aanbevolen verkoopprijs bedraagt € 16,99.

_____________________________________

Neem voor meer informatie contact op met:
PeppeRmint
Benoît Carion
bcarion@peppermint.be
+32 (0)496 13 51 65

Over Benecol®:
Benecol® is het enige gamma voedingsproducten dat plantenstanolesters bevat, een uniek cholesterolverlagend bestanddeel. Plantenstanolesters verlagen de ‘slechte’ cholesterol (LDL) aanzienlijk door samen met het lichaam gedeeltelijk te verhinderen dat cholesterol in de bloedbaan wordt opgenomen. Een dagelijkse inname van 1,5 tot 3 g plantenstanolen helpt de ‘slechte’ cholesterol (LDL) met 7 tot 10% te verlagen in 2 tot 3 weken, zonder de ‘goede’ cholesterol (HDL) in het lichaam aan te tasten. In combinatie met een gezonde voeding en levensstijl dragen Benecol®-voedingsmiddelen bij tot een lagere ‘slechte’ cholesterol.

Advies voor de consument:
- Benecol® is mogelijk niet geschikt als voedingsmiddel voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, en voor kinderen jonger dan 5 jaar.
- Neemt u geneesmiddelen om uw cholesterol te verlagen, raadpleeg dan een arts voordat u Benecol®-producten gebruikt.
- Neem niet meer dan 3 g plantenstanolen per dag in. Een hogere dagelijkse consumptie heeft geen extra cholesterolverlagend effect.
Meer informatie over Benecol® vindt u op onze website: www.benecol.be.

Contacteer ons