Stella Artois gaat opnieuw op zoek naar de beste tapper van België

Stella Artois gaat opnieuw op zoek naar de beste tapper van België

17e editie Stella Artois Belgian Draught Masters

Naar goede gewoonte gaat Stella Artois opnieuw op zoek naar ’s werelds beste tapper… De lat ligt bijzonder hoog want de huidige Belgisch kampioen biertappen, Allaine Shaiko, behaalde ook goud op het Wereldkampioenschap in Canada. Maar vooraleer het Wereldkampioenschap in zicht komt, moet er nog een hele weg afgelegd worden. De regionale preselecties vinden binnenkort plaats in Leuven, Gent, Antwerpen en Zaventem. Een professionele jury zal, op basis van de “9 step pouring ritual” oordelen over de tapkwaliteiten van de deelnemers. De beste tappers mogen naar de Belgische finale op 22 april die zal plaatsvinden in de thuisstad van Stella Artois De winnende finalist krijgt een ticket naar het Wereldkampioenschap Biertappen, dat dit jaar op 17 mei zal plaatsvinden op een locatie die nog even geheim blijft.

Belgisch Kampioenschap Biertappen van Stella Artois

Stella Artois staat voor kwaliteit, traditie en vakmanschap, ook als het aankomt op het serveren van een perfect frisse Stella Artois. Op basis van de “9 step pouring ritual” of het schenkritueel in 9 stappen, gaat het merk daarom sinds 1997 jaarlijks op zoek naar de beste tapper ter wereld. Voor de nakende 17e editie van de Stella Artois Belgian Draught Masters, starten de preselecties op maandag 17 maart in Leuven, de thuisbasis van Stella Artois.

De data en locaties van de preselecties zijn:

17 maart: Vlaams-Brabant – Den Thuis in Leuven

24 maart: Oost- en West-Vlaanderen – De Bijloke in Gent

31 maart: Antwerpen en Limburg – Badboot in Antwerpen

1 april: Brussel en Wallonië – Brussels Airport

De deelnemende horecaprofessionals krijgen eerst een half uurtje uitleg van horecaconsulent Rudy Beckers, gevolgd door een training. Vervolgens mogen ze aantonen dat zij als geen ander de kunst beheersen om een Stella Artois te tappen van het vat en deze vervolgens zoals het hoort aan te bieden. Een professionele jury bestaande uit bierexperts zal de kandidaten beoordelen en houdt daarbij rekening met meer dan 50 criteria. De 20 beste tappers maken alvast kans op een plaatsje in de Belgische finale op 22 april. De Belgisch kampioen mag vervolgens ons land verdedigen tijdens het Wereldkampioenschap Biertappen dat dit jaar plaatsvindt op 17 mei. De locatie blijft nog even een verrassing.

De deelnemers van de preselecties maken ook kans om een Swarovski chalice, gratis vaten van Stella Artois en VIP tickets voor de wereldfinale in de wacht te slepen.

 

Belgisch kampioenschap Biertappen – Stem online of via sms!

Traditiegetrouw vindt het Belgisch Kampioenschap Biertappen ook dit jaar plaats in Leuven.  Op dinsdag 22 april zal een professionele jury in Den Hoorn beslissen welke kandidaat de beste Belgische Biertapper is.

Naast de keuze van de jury, wordt ook gepolst naar de keuze van de klant.
Vanaf 16 februari kan iedereen online of via sms stemmen voor zijn favoriete café. Het café dat op 20 april de meeste stemmen verzameld heeft, mag zijn klanten trakteren op een feestje*.

 

* voorwaarden beschikbaar bij InBev Belgium (tom.machiels@ab-inbev.com)

 

Over Stella Artois

Stella Artois maakt deel uit van een Belgische brouwtraditie die teruggaat tot 1366. Het is het Nr 1 Belgische bier wereldwijd en wordt in meer dan 80 landen gedronken. Stella Artois is een gefilterd blond pilsbier van lage gisting.  Het is een dorstlessend bier met een moutig midden en een pittige afdronk, hetgeen voor een volle smaak en een vleugje bitterheid zorgt.  Stella Artois wordt idealiter tussen 3 en 5 graden Celsius geserveerd en dient te worden geschonken in het unieke Stella Artois glas op voet, volgens het schenkritueel in 9 stappen. Op die manier kan optimaal van deze goudkleurige pils worden genoten. 

Contacteer ons