Pixelkunstenaar Charles Kaisin ontwerpt unieke limited edition van het iconische Leffe-glas

Pixelkunstenaar Charles Kaisin ontwerpt unieke limited edition van het iconische Leffe-glas

Donderdag 17 juli 2014 — Sinds 1240 wordt het vakmanschap van Leffe doorgegeven van generatie op generatie. Vandaag ervaar je nog steeds de unieke en rijke smaak van 800 jaar brouwtraditie in elke Leffe. Uit deze gedeelde passie voor vakmanschap kwam de ontmoeting tot stand tussen creatieve duizendpoot Charles Kaisin en Leffe. Charles Kaisin is een Belgische ontwerper gevormd in Brussel, Londen en Kyoto. Hij geeft les in Brussel, exposeert en doceert in Hong Kong en werkt met gevestigde waarden als Hermès en Delvaux. Met zijn nieuwe creatie geeft hij een hedendaagse interpretatie aan het originele Leffe-kelkglas.

Een ontmoeting tussen het vakmanschap van een ontwerper en een bier met een eeuwenoude brouwtraditie

Gisteren stelde Charles Kaisin zijn creatie voor in zijn atelier. “Toen Leffe me vroeg een nieuw glas te ontwerpen, kon ik me meteen vinden in de centrale rol die vakmanschap speelt bij Leffe. Als ontwerper ben ik voortdurend bezig met het vernieuwen van vormen, maar tegelijk blijf ik ook trouw aan de waarde van tradities - wat dat betreft functioneer ik als een eigentijdse vakman.”

“Voor dit project vond ik het belangrijk het originele kelkglas van Leffe te behouden, maar er een hedendaagse interpretatie aan te geven. Ik vind het glas zelf net zo belangrijk als de inhoud. Smaak wordt namelijk beïnvloed door de andere zintuigen, zoals onze reukzin, maar ook door hetgeen we zien en voelen. Wanneer al deze zintuigen in evenwicht zijn, overvalt ons meteen een waar gevoel van genot.”

Charles Kaisin die bekend staat voor zijn pixelkunst is ook deze keer vertrokken vanuit de pixel, die voor hem symbool staat voor ons numeriek tijdperk. In het midden van de letter “e” van het Leffe logo ontdekte hij vervolgens een klein driehoekje. Door dit driehoekje eindeloos te vermenigvuldigen, kon hij het zogenaamde nucleatieproces symboliseren, hetgeen slaat op het magische effect dat plaatsvindt in het hart van het kelkglas waarbij duizenden belletjes bruisen en borrelen.

Het “limited edition” Leffe-glas van Charles Kaisin, een waar collector’s item, is verkrijgbaar vanaf eind augustus in de winkel en in de horeca bij aankoop van Leffe.

Over Leffe

Leffe is één van de oudste Belgische abdijbieren, met een traditie die teruggaat tot 1240. Het is een authentiek Belgisch degustatiebier, dat tot op heden gebrouwen wordt met respect voor zijn diepgewortelde traditie. De specifieke samenstelling met ingrediënten als mout, maïs en hop, creëert een rijke, volmondige en toegankelijke smaak die van Leffe het degustatiebier bij uitstek maakt. Met zijn uitgesproken karakter is het ook een bier waar steeds meer mensen van genieten bij het aperitief. De bieren van de Leffe-familie hebben een rijke en volle smaak, worden gebrouwen met ingrediënten van de hoogste kwaliteit en bieden een recept voor de aangename momenten in het leven, waarvan men samen geniet. Leffe wordt vandaag gedeeld en gesmaakt door consumenten in meer dan 70 landen over de hele wereld. In België is Leffe marktleider in het segment van de abdijbieren. Neem een kijkje op onze websites : www.leffe.com en www.ab-inbev.be.