Persdossier: Gezondheid in een brooddoos

Persdossier: Gezondheid in een brooddoos

Als moeder en Nutritherapeute ligt het me na aan het hart om de smaken van mijn kinderen te verzoenen met mijn kennis over gezonde voeding. De dagelijkse bereiding van de lunchbox is hierbij geen uitzondering...  Een onmogelijke opdracht, hoor ik u denken. Welnee, met mijn advies zetten we het nieuwe schooljaar in het teken van gezondheid. Tover met mijn ideeën en tips de brooddoos om tot een ware bron van vitaliteit!

Inderdaad, om te leren en te groeien hebben onze kinderen gezond eten nodig .... Maar wat steken we dan in de brooddoos om ze daarin te ondersteunen?
Mijn passie en expertise is de link leggen tussen voeding, gezondheid en vitaliteit. In mijn praktijk, help ik elke dag patiënten om hun voeding aan te passen om zich beter in hun vel te voelen en dat werkt. Ze uiten dan ook hun wens om hun kinderen ook gepaste voeding te geven.
Zelf ben ik ook dagelijks geconfronteerd met de lunchboxkwestie: de puzzel van smaken, voorkeuren en praktische overwegingen. Ik deel graag mijn kennis en ervaring om een antwoord voor elk kind en ouder te bieden.

Veel meer dan een lijst “gezonde ingrediënten” stel ik voor om te vertekken vanuit de huidige gewoonten, de smaken van de kinderen en de praktische beperkingen om zo stap voor stap, naar een perfect gebalanceerde maaltijd in de lunchbox te komen!

Het middagmaal is belangrijk want het heeft impact op het gedrag van het kind in de namiddag: zijn aandacht, zijn energie, zijn stemming,..... Hier ligt ook de sleutel tot preventie van civilisatieziekten. De traditionele "boterham met iets tussen” is daar niet geschikt voor.

Ja, ook als kind moet je al aan preventie doen voor diabetes, kanker, osteoporose, enz. die pas 40 of 50 jaar later kunnen opduiken. Met mijn voedingstips, vermijd je herhaalde bloedsuikerspiegelpieken, eet je de juiste voedingsstoffen voor sterke botten en beperk je de consumptie van genotoxische stoffen ...

De traditionele boterhammenmaaltijd over de middag voldoet niet aan de behoeften van de kinderen. Er is vaak een tekort aan groenten en er is sowiezo een slechte hoeveelheid aan koolhydraten en eiwitten. Niet gemakkelijk dus om een ​​volledige maaltijd, met goede verhoudingen in de lunchbox mee te geven. En toch kan het!

De sessie “De gezondheid in de brooddoos” biedt hierop een antwoord

  • door de ouder(s) te informeren over wat goed is voor hun kinderen. Welke vetten, koolhydraten en eiwitten te kiezen, in welke mate, hoe ze voor te bereiden, hoe ze te combineren en de achterliggende redenenen.
  • door ze concrete en progressieve stappenplannen te geven om vlot naar een evenwichtige lunchbox te gaan die door het kind wordt aanvaard.
  • door het verstrekken van op maat gemaakte ideeën en organisatieadvies voor het vullen van de brooddoos.
  • door het delen van heel eenvoudige recepten, zoals die met hamrolletjes, of meer uitgebreide recepten, zoals die met bloemkool en balletjes, maar nog steeds gemakkelijk, geschikt voor vervoer en even lekker koud als warm.

Recepten :

  1. Gehaktballen met zoete specerijen: mix zuiver kalfsgehakt zonder kruiden met kaneel, kurkuma, gember, paprika en komijn. Vorm kleine balletjes die je kookt in een pan met een beetje bouillon zodat ze minder droog zijn, zelfs koud gegeten!
  2. Bloemkool en hazelnoten: snij de bloemkool in roosjes en stoom ze beetgaar. Zet ze afgekoeld in de lunchbox, voeg een schuitje notenolie of raapzaadolie bij en enkele grof gehakte geroosterde hazelnoten.  
  3. Zoete aardappelen: schil de zoete aardappel en snijd in dunne reepjes of blokjes. Stoom ze gaar en voeg toe in de lunchbox.
  4. Crackers met zaden: Makkelijk in handel verkrijgbaar maar let goed op de samenstelling: type olie (olijfolie), geen suiker, geen bindingsmiddelen of additieven.
Praktische Info

Deze individuele sessie is bedoeld voor de ouder(s), duurt 1u en kost 60€.
Beschikbaar vanaf 22 augustus 2016. 
Info: www.foodupyourhealth.be

Wenst u een individuele sessie te testen met het oog op een publicatie? Neem contact met Benoît Carion via bcarion@peppermint.be of bel 0496/135165

Voor meer informatie

Benoît Carion
PeppeRmint – Public relations agentschap
0496/135165

Véronique De Clercq
Nutritherapie – Food up Your Health
0479/216399

Contacteer ons
Benoît Carion PeppeRmint
Véronique De Clercq Nutrithérapie – Food up Your Health
Benoît Carion PeppeRmint
Véronique De Clercq Nutrithérapie – Food up Your Health