PERSCONFERENTIE: Campagne ‘Meld Geweld’

Maandag 14 november 2016 — Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets nodigt u graag uit op de persconferentie over “Meld Geweld”, een campagne tegen verbaal geweld, seksisme en seksuele  intimidatie in de openbare ruimte.

Woensdag 16/11 om 11 uur
 Recyclart: Ursulinenstraat 25, 1000 Brussel
 (Tram: vanuit station Anneessens, metro: vanuit Centraal Station) 

Laat je uitschelden en ervaar het geweld waarmee vrouwen, holebi’s en  transgenders in Brussel mee geconfronteerd worden.

Meld Geweld campagneDe campagne “Meld Geweld” wil daders op hun ontoelaatbaar gedrag wijzen om zo tot een mentaliteitswijziging te komen en tevens iedereen die slachtoffer of getuige is van (verbaal) geweld oproepen om klacht in te dienen.

Het verbaal geweld waarmee vrouwen, holebi’s en transgenders geconfronteerd worden, zal niemand in Brussel nog kunnen ontgaan. Daarvoor zorgt een opvallende straatactie in Brussel vanaf 16/11. Iedereen zal met de neus op de feiten worden gedrukt, doordat het verbaal geweld letterlijk en uitvergroot te zien zal zijn. Meer informatie hierover en over de volledige campagne krijgt u tijdens de persconferentie op 16 november.

Simulatie verbaal geweld
Tijdens deze persconferentie wordt u ook geconfronteerd met een simulatie van verbaal geweld (ook te beluisteren via mp3-bestand in bijlage) zodat u kan ervaren wat vele vrouwen, holebi’s en transgenders in Brussel meemaken. 

Programma:

11.00 u           Koffie en welkom
11.15 u           Getuigenis
11.30 u           Voorstelling van en toelichting bij de campagne ‘Meld Geweld” door Mevr. Bianca Debaets, Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen.

Contact:
Eric Laureys
Woordvoerder van de Staatssecretaris (NL)

M: +32 489/933 325
E: elaureys@gov.brussels

Eric Laureys Woordvoerder van de Staatssecretaris