Met de feesten in zicht bedenkt Maison Maille een geraffineerde collectie truffelproducten voor fijnproevers

Met de feesten in zicht bedenkt Maison Maille een geraffineerde collectie truffelproducten voor fijnproevers

Vrijdag 20 november 2015 — Het was Antoine-Claude Maille die de truffelmosterd uitvond en als eerste aan de man bracht in Parijs. Tot in de renaissance werd deze mosterd geserveerd aan het hof van de koning van Frankrijk. Naast die iconische mosterd met chablis en stukjes truffel vers van de pomp, wil Maison Maille dit waardevolle erfgoed verderzetten met een nieuwe collectie ter ere van de nobele zwarte diamant. Met de feesten in zicht presenteert Maison Maille speciaal voor fijnproevers een olijfolie en een velours de balsamique (fluwelen balsamicoazijn) met truffelaroma. De collectie is vanaf eind november verkrijgbaar in de exclusieve Maille-boetieks en bij Rob in Brussel.

Truffelmosterd met chablis
Maison Maille werd meer dan 265 jaar geleden opgericht door vader en zoon Antoine-Claude Maille en kan bogen op een lange traditie van creatief en innoverend vakmanschap. Deze knowhow, afkomstig van de grote mosterdmeesters uit Dijon, leeft nog steeds verder in de mosterd vers van de pomp, met zijn bijzondere, uiteenlopende smaken. Een unieke ervaring die men enkel kan beleven in de exclusieve Maille-boetieks, en sinds de winter van 2014 ook in de zuivelafdeling bij Rob, waar de mosterd met chablis altijd te verkrijgen is.

Vanaf eind november is de exclusieve mosterd met chablis en zwarte truffel uit de Provence terug als gelimiteerde editie. De mosterd wordt vers uit de pomp aangeboden en onthult een romige gele textuur met stukjes zwarte truffel uit de Provence. Het intense parfum straalt delicatesse uit en eenmaal in de mond komt de intense, fijne smaak helemaal tot uiting. Een klein lepeltje van deze mosterd geeft een eenvoudige steak een geheel nieuwe dimensie.

Aanbevolen verkoopprijs: € 24,90 (100 g) / € 14,90 (navulling).

Olijfolie met truffelaroma
Deze vierge olijfolie heeft een schitterend gele kleur met een lichtgroene glans. De delicate plantaardige aroma’s vormen een mooie combinatie van de fruitige toetsen van de olijven en de intensiteit van de truffel. Deze olie geeft zalm, risotto of groenten zoals artisjok, prei en aubergine net dat ietsje meer.

Aanbevolen verkoopprijs: € 23,99 (100 ml).

Velours de balsamique met truffelaroma
Deze originele en gedurfde creatie onthult een explosie aan zoete, scherpe en houtachtige smaken, een subtiele mengeling van een fluwelen textuur en een truffelsmaak. Deze fluweelzachte balsamicoazijn is ideaal bij eendenmagret of carpaccio van sint-jakobsschelpen, of om gebakken foie gras te deglaceren.

Aanbevolen verkoopprijs: € 17,99 (250 ml).

 

Deze drie producten zijn beschikbaar bij Rob vanaf het Gastronomisch Weekend van 27 en 28 november. 

_____________________________________________________________________

Over Maille
In 1747 opent likeurstoker en azijnfabrikant Antoine-Claude Maille zijn boetiek in de Rue Saint-André des Arts in Parijs. Al heel snel wordt hij de hofleverancier van Louis XV en van andere koningshuizen in Europa. Maison Maille wordt een synoniem voor excellentie, verfijning en vakmanschap. Zo'n 267 jaar later maakt Maison Maille nog steeds de ene vindingrijke en verfijnde creatie na de andere. Met subtiele ingrediënten en gedurfde combinaties beantwoorden ze aan de behoeften van onze tijd en geven ze echte fijnproevers een originele en hoogstaande smaakbeleving.
www.maille.com
_____________________________________________________________________

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Benoît Carion (PeppeRmint– PR agency - FR)
T +32 (0)2.210.02.73
M +32 (0)496.13.51.65
bcarion@peppermint.be   

Truffelmosterd met chablis
Olijfolie met truffelaroma
Velours de balsamique met truffelaroma