Le huit mains.

Le huit mains.

Een geraffineerde gastronomische ervaring

Dinsdag 28 april 2015 — Op donderdag 7 mei ontmoeten twee generaties Belgische en Franse topchefs elkaar voor een uitzonderlijke gastronomische belevenis. Michel en César Troisgros komen op bezoek naar België om samen met Pierre Wynants en schoonzoon Lionel Rigolet van Comme chez Soi voor enkele geluksvogels een achthandig culinair kunstwerk te bereiden.     

Achthandig.
Een ongeziene gastronomische ervaring
In de bruisende sfeer van Culinaria "Belgium Effect" (6 tot 10 mei) valt in Tour & Taxis een nieuwe exclusieve plek te ontdekken, "De spetterende keuken", waar vier generaties topchefs een achthandige uitvoering van een culinair oeuvre brengen, een première bij ons. De 4 topchefs nemen met dubbel zoveel handen maar eenstemmig hun gasten mee op een unieke gastronomische reis waarop zij hun interpretatie van het "Belgium Effect" brengen.

In een gezellige sfeer op z'n Belgisch wordt elke gast verwelkomd met aperitiefhapjes. Daarna volgt een 6-gangenmenu, waarvan 3 bereid door de "quatre-mains" van Maison Troisgros en 3 door de "quatre-mains" van Comme chez Soi. Een uitzonderlijk menu, uiteraard bereid met uitzonderlijke producten. Als dessert zal Lionel Rigolet de gasten verrassen met zijn creatie speciaal voor Culinaria (zondag 10 mei). De kers op de taart komt van meester-chocolatier Pierre Marcolini, met speciaal voor deze gelegenheid bedachte mignardises bij de koffie.

La Maison Troisgros
Een halve eeuw al bekleedt het "Maison Troisgros" een voorname plaats in de gastronomie. Reeds in 1968 verwierf het 3 sterren in de Michelingids en straalt al generaties lang een eigen sfeer uit. Vandaag vind je die sfeer terug in de keuken van Michel en zijn zoon César, die u nog steeds in alle eenvoud verwelkomen, met de grootste zorg voor ieders comfort en welzijn.
César is de oudste zoon van Marie-Pierre en Michel Troisgros; hij heeft de kookkunst duidelijk in de genen, maar hij heeft ook gewerkt bij topchefs als Michel Rostang, Joan Roca en Thomas Keller. Vandaag staat hij samen met zijn vader aan het fornuis. Zo kan hij voor een overgangskeuken zorgen, met aandacht voor het product en zijn tijd, een gedroomde keuken met zin voor vernieuwing, één van de meest briljante die men kan vinden.

Het restaurant Comme chez Soi
Dit beroemde adres op het Rouppeplein -  geopend in 1926 en onderscheiden met 2 Michelinsterren - hoeft niet meer te worden voorgesteld. Wynants-Rigolet zijn de laatste twee generaties van een dynastie die altijd al kwaliteit en traditie hoog in het vaandel heeft gevoerd. Pierre Wynants is een genie in het zorgzaam spelen met smaken en in zijn schoonzoon Lionel Rigolet - even begeesterd door de zuiverheid van smaken - heeft hij een alter ego gevonden.   Vandaag zorgt Lionel voor opvolging aan het fornuis. Dankzij de onmisbare medewerking van een even enthousiast als gedreven team tovert de keuken van Comme chez Soi dag-in dag-uit een heel eigen interpretatie van de Belgische gastronomie tevoorschijn.

Deutsche Bank
Deutsche Bank schaart zich achter dit unieke evenement in samenwerking met beide toprestaurants en wil zo de gelijkenissen tussen topgastronomie en beleggingsadvies bij Deutsche Bank in de verf zetten: strenge keuze van producten, kwaliteitsvolle producten en doorgedreven vakkennis. Deutsche Bank reserveert 50 exclusieve uitnodigingen voor haar klanten om deze ongetwijfeld onvergetelijke gastronomische ervaring mee te maken.

Het Menu

Aperitief met hapjes
-
De volle smaak van artisjok met truffel
-
Honingraatpens met noten en paddenstoelen
-
Aardappelmousseline met krab, grijze garnalen en « Alverta Imperial Petrossian » kaviaar, oesterboter met bieslook
-
Langoustine en rozenblaadjes
-
Schouderstuk van West-Vlaams Rood rund, van bij “Dierendonck”, 6 maanden gerijpt, rozemarijn, merg, taggiasche olie, raketsla, jonge parmezaan, Mechelse asperges en tuinbonen
-
Krokantje van chocola, framboos, gember, mousse van passievrucht, mango en limoen
-
“The Belgian  Treasure”, een exclusieve creatie van Pierre Marcolini, in samenwerking van Koffie Nespresso

Bij het menu wordt wijn en champagne geserveerd, uitgezocht door de Keldermeester Thierry Gasco van "Maison Vrancken-Pommery".

In het hart van Culinaria en haar #BelgiumEffect
Culinaria 2015 heeft met de Belgische gastronomie ronduit gekozen voor een chauvinistisch thema, waar zowel traditie als buitenlandse invloeden door mekaar lopen.

Culinaria Agency pakt uit met een unieke ontmoeting met twee generaties Belgische en Franse topchefs voor een geraffineerde gastronomische belevenis. Een mix die bruist van ambitie, durf, multiculturaliteit en smaak. Ook dat vind je in het "Belgium Effect" !
Weet u trouwens wat het "Belgium Effect" voor Michel Troisgros betekent ? Hij heeft anderhalf jaar samengewerkt met Pierre Wynants.

Voor meer informatie over de editie 2015 van Culinaria van 6 tot 10 mei in Tour & Taxis, surf naar www.culinaria2015.com

Culinaria Agency
Dankzij de ervaring van de laatste jaren ten dienste van talrijke gereputeerde merken die op de markt te vinden zijn of via haar eigen merk Culinaria, is Culinaria Agency uitgegroeid tot een gezaghebbend Marketing Food agentschap gespecialiseerd in het doorgeven en bedenken van experimenten ten dienste van merken en ondernemingen.  Dit nieuwe uitzonderlijke evenement in samenwerking met Deutsche Bank is daarvan het bewijs.

Culinaria Agency, een agentschap voor merken met smaak.
www.facebook.com/Culinaria-Agency

Contact Culinaria
info@culinaria-agency.com
www.facebook.com/Culinaria-Agency

Contact pers                                                   
PeppeRmint
Benoît Carion
E-mail: bcarion@peppermint.be
Tél: 0496 13 51 65

Michel Troisgros
César Troisgros
Pierre Wynants
Lionel Rigolet