Jupiler #ALLINRED campagne kleurt het land rood om iedereen te verenigen achter de Rode Duivels

Jupiler #ALLINRED campagne kleurt het land rood om iedereen te verenigen achter de Rode Duivels

Europees Kampioen als kers op de taart na meer dan 25 jaar sponsorschap?

Woensdag 17 februari 2016 — BRUSSEL – Jupiler presenteert vandaag haar #ALLINRED campagne voor de Rode Duivels in aanloop naar het Europees Kampioenschap voetbal deze zomer in Frankrijk. Meer dan ooit is de huidige generatie duivels in staat om iets unieks te realiseren en dit wil Jupiler dan ook ten volle ondersteunen. Hoe? Jupiler wil heel het land verenigen en rood kleuren, als één rood blok achter de ploeg. Dit met behulp van oa. een tv-campagne, supportersmateriaal en –acties voor de horeca en unieke gadgets en promo’s voor de retail. Het grote publiek zal zich dankzij een online campagne ook volledig in het rood kunnen tooien. Iedereen klaar voor de strijd!

Alles uit de kast
Jupiler wil haar reputatie als meest populaire biermerk in België alle eer aandoen door de Rode Duivels aan te moedigen en het hele land rood te kleuren. Jupiler zet daarvoor de grote middelen in. Ten eerste zal een tv-spot met de Rode Duivels van maart tot juli op tv en in de cinema te zien zijn. In deze reclame-advertentie geven tal van Rode Duivels het goede voorbeeld door elk in het rood geschilderd, klaar te staan voor de strijd op het EK (meer info en beeldmateriaal in bijlage). Zo willen ze de supporters inspireren om mee te leven tijdens meeslepende en spannende wedstrijden. Naast advertenties online en in gedrukte media zullen de beelden van de campagne eveneens in het straatbeeld en op trams in de grote steden te zien zijn.

De campagne zal overigens ook niet onopgemerkt voorbij gaan in supermarkten en cafés. De Jupiler-producten worden aangeboden in unieke verpakkingen met de afbeeldingen van de spelers, zodat de verzamelaars van Rode Duivels-memorabilia reikhalzend kunnen uitkijken naar de zomer. Jupiler zal ook tal van gadgets aanbieden in de supermarkten, waarbij de unieke omkeerbare cape – half cape, half tricolore vlag – een absolute topper wordt. Cafés zullen omgetoverd worden in kolkende supporter-arena’s en kunnen acties op maat van hun cliënteel aanbieden. Zo komt er o.a. een bierviltjeswedstrijd waardoor de winnende cafégangers zich nog mooier kunnen uitdossen met originele Rode Duivels-gadgets.

Rood Atomium
Om de Jupiler #ALLINRED campagne af te trappen bekent zelfs ons belangrijkste nationale monument kleur: het Atomium zal vannacht rood kleuren met het opschrift #ALLINRED. Wie er nog aan zou twijfelen: Jupiler wil zowel in de aanloop van als tijdens het EK prominent aanwezig zijn om heel ons land als één rode stam te verenigen achter de nationale ploeg.

“Geen enkel merk wekt zo’n grote associatie op met de Rode Duivels als Jupiler. De Rode Duivels zijn nummer 1 in de wereld, Jupiler nummer 1 in België. Samen zijn we trots om vaandeldrager te zijn van ons land. Onze campagne omhelst zowel de caféganger, de thuissupporter als het grote publiek dat terug massaal achter de ploeg zal staan”, zegt Sven Meeuwissen, Jupiler Marketing Manager.

“We willen alle Belgen in onze Jupiler-stam opnemen om samen als één rode gloed onze duivels naar de overwinning te stuwen. Eendracht maakt macht, en dus willen we iedereen verenigen rond iets wat we allemaal delen: onze liefde voor voetbal en onze trots op deze geweldige ambassadeurs voor ons land”, aldus nog Sven Meeuwissen, Jupiler Marketing Manager.

Via een online campagne zullen diverse tools aan het grote publiek aangeboden worden om dat rode gevoel op te roepen en te verspreiden. Zo komt er een downloadbare #ALLINRED-coverfoto voor gebruik op sociale media. Via de Jupiler Facepainter zal je naar analogie met het campagnebeeld ook een profielfoto van jezelf kunnen inladen en deze bewerken door verfstrepen op je gezicht aan te brengen. De Jupiler-fan kan zich dan volledig één voelen met de Rode Duivels.

Meer dan 25 jaar partnership met de KBVB
De sterke connectie tussen Jupiler en de Rode Duivels is heel vertrouwd. Jupiler is namelijk al meer dan 25 jaar een vaste partner van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

“Niet alleen in de sportwereld maar ook daarbuiten is een relatie van 28 jaar een zeldzaamheid. In goede en kwade dagen stonden we zij aan zij om het Belgische nationale elftal verder vorm te geven tot de succesploeg die het nu is. De Rode Duivels zijn uitgegroeid tot een uithangbord van ons voetbal en zelfs van ons land.”, zegt Filip Van Doorslaer, Director Marketing & Events bij de KBVB. “De maatschappelijke impact van voetbal gekoppeld aan de inspiratie die de Rode Duivels dagdagelijks geven aan jeugdspelers, trainers en begeleiders is iets wat we verder moeten ondersteunen en koesteren”.

______________________________________________________

Perscontact InBev België
Korneel Warlop - woordvoerder

Media Relations – 0475 92 22 40 – media.relations@ab-inbev.com
 

Perscontact KBVB
Brecht Schelstraete - woordvoerder

0499 46 09 56 – 02/477 13 24– bs@footbel.com

 

Over InBev Belgium
De oorsprong van onze activiteiten gaat terug tot 1366 naar de brouwerij Den Hoorn, gevestigd in Leuven. In 1987 ontstaat de brouwersgroep Interbrew uit de fusie van twee grote Belgische brouwerijen, Artois (Leuven) en Piedboeuf (Luik, Jupille). Interbrew lag aan de basis van InBev, dat in 2004 ontstond uit de combinatie van Interbrew met het Braziliaanse AmBev. In 2008 combineerde InBev met Anheuser-Busch tot Anheuser-Busch InBev, ’s werelds leidinggevende brouwer. Ons bedrijf staat voor een lange geschiedenis waarin vakmanschap, kwaliteit, innovatie en service naar consumenten en partners altijd centraal hebben gestaan. Het is onze gezamenlijke droom om het Beste Bierbedrijf te zijn dat Mensen Samenbrengt voor een Betere Wereld.

In eigen land is InBev Belgium marktleider. De voornaamste Belgische merken zijn: Stella Artois®, Jupiler®, Leffe®, Hoegaarden® en Belle-Vue®. InBev Belgium streeft er ook naar om de Belgische biermarkt als geheel een nieuwe dynamiek te bezorgen door een evenwichtige aanpak waarin traditie en innovatie op basis van consumentenvoorkeuren elkaar aanvullen, en waarbij vakmanschap en kwaliteit steeds de rode draad vormen. Recente innovaties omvatten de laatste nieuwe telgen in de Leffe Royale-familie, Leffe Royale Cascade IPA (7,5%) (2015), Leffe Royale Mapuche (7,5%) (2015) en Leffe Royale Whitbread Golding (7,5%) (2015). Bij Hoegaarden: Hoegaarden Radler Agrum (2%) (2015) en Hoegaarden Radler Lemon & Lime (2%) (2015). De nieuwste merkinnovatie: Cubanisto (5,9%) (2014). Voor meer informatie kan u terecht op www.abinbev.be.

Over Jupiler
Jupiler zag het levenslicht in 1966 en is ondertussen uitgegroeid tot het favoriete biermerk van de Belgen: maar liefst 1 op 3 verkiest Jupiler, geen enkel ander merk doet beter. Ook online is Jupiler het favoriete biermerk van de Belgen: met meer dan 330 000 fans heeft het merk de allergrootste Facebook fansite onder de Belgische bieren. Naast de bekende rode Jupiler (5,2%), omvat het Jupiler-gamma nog andere Jupiler-producten: Jupiler NA (0,5%) en Jupiler Blue (3,3%). Het merk Jupiler, met de alombekende slogan "Mannen weten waarom", staat synoniem voor mannelijkheid en plezier. Waarden die ook terug te vinden zijn in de belangrijkste communicatieplatforms van het merk: voetbal en muziek. Zo is Jupiler al meer dan 20 jaar lang partner van het Belgische voetbal, onder meer als sponsor van de Rode Duivels en de Jupiler Pro League. Daarnaast is Jupiler ook prominent aanwezig op de Belgische muziekscène, onder andere via de muziekfestivals. Raadpleeg ook onze website: www.jupiler.be

Over KBVB
De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) staat in voor de organisatie van de kampioenschappen en de promotie van het voetbal in België. Ze heeft ongeveer 440.000 aangesloten leden en telt 2200 clubs. Daarnaast is de KBVB ook verantwoordelijk voor de nationale ploegen waaronder de Rode Duivels.  

Jupiler – One Team, One Nation #ALLINRED (NL)