Jeroen Meus maakt met WÜRST knalrode #ALLINRED Dog als steun voor de Rode Duivels

Jeroen Meus maakt met WÜRST knalrode #ALLINRED Dog als steun voor de Rode Duivels

LEUVEN – Met het Europees Kampioenschap voetbal op minder dan een maand voor ons, neemt het enthousiasme rond de talentvolle generatie Rode Duivels alleen maar toe. Om de Rode Duivels te steunen, roept Jupiler heel het land op om alles #ALLINRED te kleuren. Mensen komen hierbij op de meest verrassende ideeën. Het beste bewijs? Een “folieke” van kok en ondernemer Jeroen Meus, die samen met zijn WÜRST equipe op de proppen komt met een duivelsrode haute dog die vanaf vandaag tot het einde van het EK te verkrijgen zal zijn

Rood, roder, WÜRST
Het EK laat niemand onberoerd. Ook bij WÜRST niet, het restaurant van Jeroen Meus dat premium hotdogs verkoopt. Tijdens een avond aan de toog ontstond het plan om de Rode Duivels te  steunen met een eigen, unieke culinaire creatie. Wat past immers beter bij de voetbalbeleving dan een hotdog en een lekkere Jupiler? WÜRST sloeg de handen in elkaar met Jupiler en Jeroen Meus creëerde exclusief voor het EK de #ALLINRED Dog.

De mosterd - in dit geval martinosaus - werd gehaald bij een andere Belgische klassieker: de Martino. Het pittige broodje américain met felrode topping van tabasco, cayenne en pili-pili vormde de basis voor de Jupiler #ALLINRED Dog”, zegt Jeroen Meus.

Maar omdat het altijd nog roder kan, liet WÜRST ook een knalrood hotdogbroodje ontwikkelen, gekleurd met een natuurlijk extract van rode bieten. “Daarop een salsa gemaakt van martino-ingrediënten, een knapperig gegrilde huisgemaakte Frankfurter worst, gefrituurde rode uitjes, duivelse rode pepers en martinosaus, en je hebt een geraffineerde snack die de Rode Duivels alle eer aandoet”.

De Jupiler #ALLINRED Dog is beschikbaar bij WÜRST vanaf 17 mei tot aan het einde van het EK.

#ALLINRED Arena’s: iedereen Jeroen Meus!
Wat leuk is aan het idee van WÜRST is dat ze binnen hun eigen activiteit en mogelijkheden op zoek zijn gegaan naar een manier om hun Rode Duivels hart te tonen en te reageren op de #ALLINRED oproep”, zegt Jean-Jacques Velkeniers, Business Unit President West Europe bij AB InBev. “Dat is exact wat we met de Jupiler #ALLINRED Arena’s actie voor ogen hebben: via de website (https://jupiler.be/nl/allinred/arenas) kunnen supporters hun creativiteit kwijt door zich te registreren met een Jupiler #ALLINRED Arena. Het maakt niet uit of die arena nu een living, sportclub of stamcafé is. Door er één aan te maken, steun je de Rode Duivels op het EK. Allemaal samen achter de Rode Duivels!”

Door de registratie van een Jupiler #ALLINRED Arena kan je als supporter ook kans maken op één van de vele exclusieve prijzen zoals o.a. een  gepersonaliseerde tifo. Voor de deelnemers die het verst willen meegaan in de #ALLINRED gekte, is er een #ALLINRED make-over te winnen. Bij deze make-over win je voor jouw arena een volledige transformatie tot een voetbaltempel, door het #ALLINRED make-over team.

Op 19 mei komt WÜRST #ALLINRED Dogs maken voor het AB InBev personeel in onze hoofdzetel in Leuven. Geïnteresseerde pers is hierop van harte uitgenodigd; gelieve uw komst voor woensdag 18 mei om 11u te bevestigen bij Korneel Warlop.

Meer info op www.wurstdogs.be

Link “making of” filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=8AlnytIR4SQ&feature=youtu.be

Link Jupiler #ALLINRED Arena’s: https://jupiler.be/nl/allinred/arenas/

Perscontact InBev België
Korneel Warlop - woordvoerder
Media Relations – 0475 92 22 40 – media.relations@ab-inbev.com

Perscontact WÜRST
Sophie Goossens
0474 64 65 28 - sophie@makelemonade.be

______________________________________________________

Over InBev Belgium
De oorsprong van onze activiteiten gaat terug tot 1366 naar de brouwerij Den Hoorn, gevestigd in Leuven. In 1987 ontstaat de brouwersgroep Interbrew uit de fusie van twee grote Belgische brouwerijen, Artois (Leuven) en Piedboeuf (Luik, Jupille). Interbrew lag aan de basis van InBev, dat in 2004 ontstond uit de combinatie van Interbrew met het Braziliaanse AmBev. In 2008 combineerde InBev met Anheuser-Busch tot Anheuser-Busch InBev, ’s werelds leidinggevende brouwer. Ons bedrijf staat voor een lange geschiedenis waarin vakmanschap, kwaliteit, innovatie en service naar consumenten en partners altijd centraal hebben gestaan. Het is onze gezamenlijke droom om het Beste Bierbedrijf te zijn dat Mensen Samenbrengt voor een Betere Wereld.

In eigen land is InBev Belgium marktleider. De voornaamste Belgische merken zijn: Stella Artois®, Jupiler®, Leffe®, Hoegaarden® en Belle-Vue®. InBev Belgium streeft er ook naar om de Belgische biermarkt als geheel een nieuwe dynamiek te bezorgen door een evenwichtige aanpak waarin traditie en innovatie op basis van consumentenvoorkeuren elkaar aanvullen, en waarbij vakmanschap en kwaliteit steeds de rode draad vormen. Recente innovaties omvatten de laatste nieuwe telgen in de Leffe Royale-familie, Leffe Royale Cascade IPA (7,5%) (2015), Leffe Royale Mapuche (7,5%) (2015) en Leffe Royale Whitbread Golding (7,5%) (2015). Bij Hoegaarden: Hoegaarden Radler Agrum (2%) (2015) en Hoegaarden Radler Lemon & Lime (2%) (2015). De nieuwste merkinnovatie: Cubanisto (5,9%) (2014). Voor meer informatie kan u terecht op www.abinbev.be.

Over Jupiler
Jupiler zag het levenslicht in 1966 en is ondertussen uitgegroeid tot het favoriete biermerk van de Belgen: maar liefst 1 op 3 verkiest Jupiler, geen enkel ander merk doet beter. Ook online is Jupiler het favoriete biermerk van de Belgen: met meer dan 330 000 fans heeft het merk de allergrootste Facebook fansite onder de Belgische bieren. Naast de bekende rode Jupiler (5,2%), omvat het Jupiler-gamma nog andere Jupiler-producten: Jupiler NA (0,5%) en Jupiler Blue (3,3%). Het merk Jupiler, met de alombekende slogan "Mannen weten waarom", staat synoniem voor mannelijkheid en plezier. Waarden die ook terug te vinden zijn in de belangrijkste communicatieplatforms van het merk: voetbal en muziek. Zo is Jupiler al meer dan 20 jaar lang partner van het Belgische voetbal, onder meer als sponsor van de Rode Duivels en de Jupiler Pro League. Daarnaast is Jupiler ook prominent aanwezig op de Belgische muziekscène, onder andere via de muziekfestivals. Raadpleeg ook onze website: www.jupiler.be

Over Würst
De kiem voor WÜRST werd gelegd toen Jeroen Meus in zijn programma Plat Préféré het favoriete gerecht van Marlon Brando klaarmaakte. De smaken van de échte hotdog bleken geraffineerder dan hij dacht. Toen een journalist Jeroen enkele jaren later vroeg wat volgens hem een nieuwe trend zou worden antwoordde hij “waarom niet de hotdog?”  Samen met slager Filip Rondou werd de perfecte en exclusieve worst gecreëerd en vervolgens liep Jeroen stage bij de artisanale bakkerij De Trog, om er samen met hen de broodjes voor zijn hotdog recepten te ontwikkelen. De rest is geschiedenis. Een jaar na de opening in Leuven is Gent aan de beurt, en krijgt Hasselt een pop-up versie.  Meer info at www.wurstdogs.be

Contacteer ons