Jens Wouters van 't Leeuwke in Sint-Pieters-Leeuw wint preselectie Brussel en Wallonië van het Belgisch Kampioenschap Biertappen

Jens Wouters van 't Leeuwke in Sint-Pieters-Leeuw wint preselectie Brussel en Wallonië van het Belgisch Kampioenschap Biertappen

17e editie Stella Artois Belgian Draught Masters

Zaventem, 1 april 2014. Vandaag werd in de vertrekhal van Brussels Airport de preselectie Brussel en Wallonië voor het Belgisch Kampioenschap Biertappen georganiseerd. Jens Wouters van 't Leeuwke uit Sint-Pieters-Leeuw mag zich vanaf vandaag de best tapper van Brussel en Wallonië noemen. Samen met 5 andere finalisten gaat hij door naar de Belgische finale op 22 april in Den Hoorn in Leuven. Daar zal beslist worden wie ons land mag vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Biertappen, dat dit jaar op 17 mei in Cannes georganiseerd zal worden. Uiteraard zijn we heel erg benieuwd of Jens Wouters van 't Leeuwke uit Sint-Pieters-Leeuw het dit jaar even goed zal doen als de Leuvense Allaine Schaiko, de huidige Wereldkampioen biertappen.

40 kandidaten uit Brussel en Wallonië

Voor deze eerste preselectie schreven zich maar liefst 40 kandidaten uit Brussel en Wallonië in. De deelnemende horecaprofessionals kregen eerst een half uurtje uitleg van horecaconsulent Rudy Beckers, gevolgd door een training. Vervolgens mochten ze aantonen dat zij als geen ander de kunst beheersen om een Stella Artois te tappen van het vat en deze vervolgens zoals het hoort aan te bieden. Een professionele jury bestaande uit bierexperts beoordeelde de kandidaten en hield daarbij rekening met meer dan 50 criteria. Jens Wouters van 't Leeuwke werd de grote winnaar. Jens is 33 jaar en werkt al 10 jaar in de horeca. Samen met 5 andere finalisten (Johan De Rooster van het Stationsbuffet, Waldo Marlier van Café Merlo, Philippe Da Torre van Novotel Grote Markt, Sven Pasteels van Bar Rouge en Ken Geens van Belgium Beer Café) werd hij geselecteerd om deel te nemen aan het Belgisch Kampioen Biertappen op 22 april in Den Hoorn in Leuven.

Ik ben mij ervan bewust dat de lat bijzonder hoog ligt, maar ik zal al mijn tapkwaliteiten uit de kast te halen om een finaleplaats te behalen en wie weet mag ik ons land wel vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Biertappen in Cannes”, aldus Jens Wouters.

Op naar de finale van het Belgisch Kampioenschap Biertappen

Stella Artois staat voor kwaliteit, traditie en vakmanschap, ook als het aankomt op het serveren van een perfect frisse Stella Artois. Op basis van de “9 step pouring ritual” of het schenkritueel in 9 stappen, gaat het merk daarom sinds 1997 jaarlijks op zoek naar de beste tapper ter wereld. Na de preselecties in  Leuven, Gent, Antwerpen en vandaag op Brussels Airport, kennen we we nu alle kandidaten die zullen deelnemen aan de Belgische finale. Traditiegetrouw vindt het Belgisch Kampioenschap Biertappen ook dit jaar plaats in Leuven.  Op dinsdag 22 april zal een professionele jury in Den Hoorn beslissen welke kandidaat de beste Belgische Biertapper is en wie ons land mag vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap  Biertappen op 17 mei in Cannes.

Belgisch kampioenschap Biertappen – Stem online of via sms!

Naast de keuze van de jury, wordt ook gepolst naar de keuze van de klant.
Sinds 16 februari kan iedereen online of via sms stemmen voor zijn favoriete café. Het café dat op 20 april de meeste stemmen verzameld heeft, mag zijn klanten trakteren op een feestje*.

* voorwaarden beschikbaar bij InBev Belgium (tom.machiels@ab-inbev.com
 

http://www.stella-artois.be

http://www.draughtmasters.be

__________________________________________________________________________________

Perscontact InBev Belgium:

Natacha Schepkens – 016 27 53 43 of 0479 92 46 43 – natacha.schepkens@ab-inbev.com

Karen Couck – 016 27 53 43 of 0479 92 46 43 – karen.couck@ab-inbev.com

Contacteer ons