Het Strand van de Chefs

Het Strand van de Chefs

Zestien topchefs heten u van harte welkom op de tweede editie van Culinaria

Knokke-Heist – Na een bijzonder succesvolle eerste editie organiseert Culinaria dit jaar opnieuw Het Strand van de Chefs in Knokke. Van 7 tot 10 augustus staan zestien Belgische topchefs er paraat voor een uniek gastronomisch evenement. Elke dag nodigen vier koks fijnproevers uit om op het strand van Knokke te proeven van hun creaties. 

Sinds vorig jaar kunnen gastronomen niet alleen in Brussel kennismaken met Culinaria, maar ook in Knokke, waar het evenement zijn tenten opslaat op het strand.

Een publiek van kenners en foodies kan er in een ongedwongen sfeer een exclusief gastronomisch moment beleven, en krijgt unieke gerechten voorgeschoteld in een walking-restaurantformule.

Meer dan ooit willen wij de culinaire creatie in de kijker zetten door topchefs te stimuleren om aan de slag te gaan buiten hun vertrouwde omgeving en zo het publiek te verbazen.

Elke dag zullen vier topchefs u met veel plezier ontvangen in de Culinaria-zone om er een uniek moment met u te delen.
Het concept blijft ongewijzigd: in een ongedwongen sfeer proeven van topgastronomie in een absoluut unieke omgeving. Het Strand van de Chefs is dan ook de plek bij uitstek om heerlijk te ontspannen met een lekker glas en een sterrengerecht.

De crème de la crème van de Belgische topchefs is van de partij: Kenny Bernaerts (Studio Bern) - Damien Bouchery & Bénédicte Bantuelle (Bouchery) - Tim Boury (Restaurant Boury*) - Dario Puglia (Gigi il bullo) - Giovanni Bruno (Senzanome*) - Axel Colonna-Cesari (Centpourcent*) - Benoit Dewitte (Benoit & Bernard Dewitte*) - Jeroen Depauw - Kwinten De Paepe (San Pellegrino Cooking Cup 2011) - Laurent en Vincent Folmer (Couvert Couvert*) - Viki Geunes (‘t Zilte**) - Gilles Joye (Restaurant Marcus*) - Thomas Troupin (San Pellegrino Cooking Cup 2014) (La Menuiserie*) - Martin Volkaerts (San Pellegrino Cooking Cup 2012) (L’Amandier).

In deze selectie herkent u verschillende namen van koks die bekendheid verwierven met hun deelname aan de San Pellegrino Cooking Cup, een culinaire wedstrijd georganiseerd door San Pellegrino.

Het Strand van de Chefs is gratis toegankelijk voor iedereen, op ieder ogenblik tijdens de openingsuren.

Elke chef maakt er zijn beste gerecht klaar, dat bovendien een link vertoont met het Culinaria-thema van dit jaar: een Origineel Festijn.

Fijnproevers kunnen één, twee, drie of vier gerechten proeven voor de prijs van 10 euro per gerecht.

Daarnaast biedt Culinaria de mogelijkheid tot voorverkoop, zodat echte gastronomen voor een interessante prijs van een hoogstaande keuken kunnen komen genieten.

Die voorverkoop gebeurt in de vorm van een paspoort dat 35 euro kost (exclusief reservatie- en verzendingskosten). De waarde van het paspoort bedraagt 49 euro. Inbegrepen in het paspoort: een Leffe-aperitief geserveerd met een selectie van Zwitserse kazen, een verrukkelijke ham, vier degustaties aangeboden door de vier topchefs van die dag, en een digestief (Licor 43).

Om u nog meer te verwennen, organiseert Culinaria dit jaar ook Het Strand van de Auteurs by Filigranes. Op dit literaire zomerevenement verwelkomen tal van Belgische en internationale schrijvers u in een ongedwongen en ontspannen kader. De auteurs zullen elke dag aanwezig zijn voor handtekeningsessies.

 

Praktische informatie

Adres: Zeedijk 777, 8300 Knokke-Heist, Het Zoute, 150 meter van het Albertplein, op het strand.

Donderdag 7 augustus: 18–23 uur

Vrijdag 8 augustus: 18–24 uur

Zaterdag 9 augustus: 11–23 uur

Zondag 10 augustus: 11–17 uur
 

Vip-package

Om van uw bezoek een unieke belevenis te maken biedt Culinaria u de mogelijkheid een vipruimte te reserveren en uw relaties uit te nodigen in een absoluut uniek kader.

Met uitzicht op zee kunnen uw gasten genieten van een speciaal voor hen gereserveerde ruimte op het terras, terwijl ze smullen van een all-informule (open bar, waarvan één met champagne, een zeevruchtenschotel, een viergangenmenu, een schotel met Zwitserse kazen en een nagerecht).

De prijs bedraagt € 110,00 p.p. (excl. btw).

Info en reserveringen via info@culinariasquare.com

 

Wij hopen van harte u te mogen verwelkomen op deze ongetwijfeld voortreffelijke nieuwe editie van Culinaria!

 

Met culinaire groeten,

Culinaria

 

Contacteer ons