Globetrotter in enkele stappen

Reisorganisaties online hebben de wind in de zeilen. In de zomer van 2013 braken online boekingen bij reisagentschappen, luchtvaartmaatschappijen, hotels en verhuursites alle records. Vandaag is op het internet alles beschikbaar om uw reis volledig online te plannen. We geven u dan ook graag enkele nuttige tips om uw bestemming te kiezen, online te boeken en alles in goede banen te leiden.

Wat bezoeken? Waar logeren? De mening van echte globetrotters

Waarom vraagt u niet meteen het advies van doorgewinterde vakantiegangers? Holidaycheck, Trotter en TripAdvisor zijn enkele voorbeelden van platformen waarop reizigers niet enkel bepaalde bestemmingen kunnen beoordelen, maar ook de prijzen kunnen vergelijken. Deze websites zijn meestal hoofdzakelijk gericht op logeermogelijkheden: hotels, b&b's, vakantiehuizen, campings, vakantieparken en ga zo maar door ...

Ook een beroep doen op de beoordelingen van 'reisbloggers' kan een originele en vaak nuttige oplossing zijn!
 

Bestemming gekozen en hotel geboekt? Neem ook de nodige voorzorgen!

Een ziekenhuisopname in het buitenland, koffer verloren, repatriëring, herexamens: jammer genoeg kunnen er zich ook onaangename verrassingen voordoen voor, tijdens en na uw reis.  Het is in veel gevallen dan ook  noodzakelijk om een reisverzekering of reisbijstand af te sluiten. De dekking die gegeven wordt door het ziekenfonds is bijvoorbeeld niet geldig in alle landen, garandeert niet altijd uw repatriëring en dekt nooit het verlies van bagage.

Uit een enquête bij 1300 Belgen blijkt dat 60% van de ondervraagden niet weet dat hun ziekenfonds niet alles dekt. Van de ondervraagden denkt 73% dat een repatriëring uit Spanje niet meer dan 6000 euro kost, terwijl de kosten in werkelijkheid tot meer dan 10.000 euro kunnen oplopen! Dit is bijvoorbeeld wat u betaalt indien u geen reisverzekering hebt:

  • Buikgriep in Spanje: 1.479 euro
  • Longontsteking in de VS: 74.543 euro
  • Verkeersongeval in Duitsland: 24.937 euro

(Deze cijfers zijn gebaseerd op recente medische dossiers van Allianz Global Assistance België)

Allianz Global Assistance, de wereldleider in reisverzekeringen en bijstandverlening, biedt verschillende soorten verzekeringen aan naargelang uw behoeftes: vakantie voor koppels, soloreizen, Family Deals of Business. Boek online uw reisverzekering in slechts enkele stappen, om  zonder stress en zorgeloos  op vakantie te vertrekken!

 

Vergeet uw medicatie niet

Een extra bagagevergoeding moeten betalen is nooit aangenaam, maar het is toch vaak aangeraden (of zelfs noodzakelijk) om een reisapotheek mee te nemen.

Een reisapotheek kan zeer handig zijn om kleine ongemakken zoals zonnebrand en insectenbeten te voorkomen en te behandelen.

Onlineapotheken springen trouwens mee op de kar en bieden steeds meer zulke oplossingen aan.
 

De smartphone: uw 'Zwitsers zakmes'

Er bestaan ontelbaar veel 'travelapps'. Uw smartphone is echt een onmisbaar Zwitsers zakmes geworden dat u altijd op zak moet hebben als u op reis vertrekt.

Enkele voorbeelden van apps:

1. B-Post Mobile Postcard: u schrijft niet graag kaartjes op reis? Verander uw foto in een handomdraai in een echte postkaart.

2. World UV: gevoelige huid? World UV voorspelt de uv-index op meer dan 10.000 bestemmingen. Voorkomen is beter dan genezen!

3. Kayak: dit is de perfecte reisapp. Vergelijk honderden reiswebsites in slechts enkele seconden.

4. Weather Live: de weerapp bij uitstek in de VS en vele andere landen. Plan uw reis in het buitenland en vermijd zware regenbuien dankzij de weersverwachtingen van deze app.

5. Around Me: op reis willen we graag leuke locaties. Vind de beste adresjes met deze 'outsiderapp'.

En tot slot is er, voor wie de tijd of middelen niet heeft om binnenkort op reis te vertrekken, ook het interessante World Wonders van Google of het virtuele hotel Vue des Alpes  ;-)

____________________________________________________________________

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

Benoît Carion (PeppeRmint) - T: +32 (0)2 210 02 52 - E: bcarion@peppermint.be

Karen Van Herrewegen (Allianz Global Assistance)  - T: +32 (0)2 290 64 44  E: karen.vanherrewegen@allianz-global-assistance.be

Contacteer ons