18e editie Stella Artois World Draught Masters

18e editie Stella Artois World Draught Masters

Gaat België winnen in Wimbledon?

Vrijdag 27 maart 2015 — Stella Artois maakt zich - voor de 18e keer ondertussen - klaar voor de zoektocht naar ‘s werelds beste tapper. Ook voor deze editie worden de kandidaten uitgedaagd om het beste van zichzelf te geven.

Wie België zal vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale is voorlopig nog een vraagteken, maar de verwachtingen zijn enorm hoog gespannen. België leverde de laatste jaren immers verschillende winnaars. In 2012 won Allaine Schaiko nog en vorig jaar ging Marjolein Geuens met de beker naar huis. In het filmpje in bijlage roept ze haar collega-tappers op om hun kans te wagen.

Vooraleer opnieuw aanspraak te kunnen maken op de wereldtitel moet echter nog een lang parcours worden afgelegd. Eerst is er: de eerste ronde! Tijdens 4 regionale preselecties oordeelt een professionele jury over de tapkwaliteiten van de deelnemers. De winnaars mogen door naar de Belgische finaleronde op woensdag 3 juni 2015, in de geboortestad van Stella Artois, Leuven. Daar zal beslist worden wie er onze nationale biertrots zal vertegenwoordigen op de wereldfinale in Wimbledon.

Regionale preselecties & Belgisch kampioenschap
Een Stella Artois wordt niet zomaar getapt en geserveerd. Negen stappen vormen het schenkritueel voor een perfect frisse Stella Artois. De kandidaten tonen volgens het “9 step pouring ritual” hun vakmanschap tijdens de regionale preselecties. Het startschot wordt in Leuven gegeven, daarna volgen de andere regio’s:

13 april: Vlaams-Brabant – Den Thuis, Leuven
20 april: Antwerpen en Limburg – Badboot, Antwerpen
27 april: Brussel en Wallonië – Brussels Airport, Zaventem
4 mei: West- en Oost-Vlaanderen – Concertgebouw, Brugge

Zoals elk jaar vindt dit alles plaats onder het toeziend oog van een professionele vakjury. Meer dan 50 criteria worden gehanteerd om de kandidaten te onderscheiden en enkel de 20 besten naar de Belgische finale te sturen.

Deze zal – hoe kan het ook anders – plaatsvinden in Leuven, op woensdag 3 juni. In De Hoorn zal de jury beslissen wie ons land mag vertegenwoordigen.

Naast de keuze van de jury, wordt traditiegetrouw ook gepolst naar de keuze van de klant. Klanten kunnen hun favoriete barman/vrouw steunen door online of via sms te stemmen voor hun favoriete café. Het café dat op 3 juni de meeste stemmen verzameld heeft, mag zijn klanten trakteren op een Stella Artois-feestje.

De deelnemers van de preselecties maken ook kans om een gepersonaliseerde PerfectDraft-thuistap in de wacht te slepen. Hiermee kunnen ze thuis genieten van een perfect zelfgetapte Stella Artois. Bovendien kunnen ze hun vrienden mee uitnodigen voor een bezoek aan de Stella Artois-brouwerij in Leuven waarna ze een tapcursus kunnen begeleiden met hun tapexpertise. De uiteindelijke winnaar van de Belgian Draught Masters mag bovendien ook een Swarovski Chalice mee naar huis nemen.

Wereldkampioenschap World Draught Masters
Dit jaar vindt het wereldkampioenschap plaats in Wimbledon, Groot-Brittannië, op zaterdag 27 juni. Geen aardbeien met slagroom dus dan, maar Stella Artois perfect geserveerd met vakmanschap! En wie weet een nieuwe Belgische wereldtitel…

 

http://www.stellaartois.com/nl_be/home.html

http://www.draughtmasters.be

___________________________________________

Perscontact InBev Belgium:

Media.relations@ab-inbev.com of 0479 92 46 43
 

Over Stella Artois
Stella Artois maakt deel uit van een Belgische brouwtraditie die teruggaat tot 1366. Het is het Nr 1 Belgische bier wereldwijd en wordt in meer dan 95 landen gedronken. Stella Artois is een gefilterd blond pilsbier van lage gisting.  Het is een dorstlessend bier met een moutig midden en een pittige afdronk, hetgeen voor een volle smaak en een vleugje bitterheid zorgt.  Stella Artois wordt idealiter tussen 3 en 5 graden Celsius geserveerd en dient te worden geschonken in het unieke Stella Artois glas op voet, volgens het schenkritueel in 9 stappen. Op die manier kan optimaal van deze goudkleurige pils worden genoten.

Invitation for the Belgian Draught Master 2015 | Stella Artois

Media relations AB InBev AB InBev