ecoVIT, de nieuwe condensatievloerketel op gas van Vaillant: de ideale oplossing om een oude vloerketel op gas of stookolie te vervangen

ecoVIT, de nieuwe condensatievloerketel op gas van Vaillant: de ideale oplossing om een oude vloerketel op gas of stookolie te vervangen

Donderdag 2 juni 2016 — Kiezen voor ecoVIT, de nieuwe condensatievloerketel op gas van Vaillant, is kiezen voor een snelle installatie, een hoog rendement en Duitse technologie van topkwaliteit. Een verbetering waarmee de verwarmingskosten aanzienlijk dalen.

Snelle vervanging dankzij compatibele aansluitingen
ecoVIT, de nieuwe condensatievloerketel op gas, is uitgerust met aansluitingen en accessoires die hun sporen al verdiend hebben, voor een eenvoudige integratie in elk verwarmingssysteem. Bestaande componenten kunnen probleemloos behouden blijven, en de ketel neemt geen extra ruimte in. Zijn hydraulische aansluitingen en verbrandingselementen zijn vergelijkbaar met die van bestaande verwarmingsketels, wat heel wat tijd bespaart bij de installatie. De ecoVIT-verwarmingsketel pakt uit met een modern design en neemt zeer weinig plaats in (breedte 570 mm), waardoor hij moeiteloos in elke ruimte past. Daardoor is hij ook de ideale keuze om een oude vloerketel op gas of stookolie van een verwarmingssysteem te vervangen en over te schakelen op condensatietechnologie, zowel in vrijstaande woningen, rijtjeshuizen, kleine appartementsgebouwen als commerciële ruimtes.

Hoog rendement en Duitse topkwaliteit
De nieuwe ecoVIT-condensatievloerketel op gas is niet alleen praktisch bij installatie, maar garandeert ook lagere verwarmingskosten dankzij zijn hoge rendement en efficiënte werking. De ketel maakt gebruik van technologie die haar deugdelijkheid al vijftien jaar heeft bewezen in kwaliteitsproducten zoals de ecoVIT exclusiv-vloerketel (meer info op www.vaillant.be). Voortbouwend op het succes van deze ketel werkt de nieuwe ecoVIT met een spiraalvormige en zeer robuuste warmtewisselaar van roestvrij staal met een grote watercapaciteit (100 liter). De ketel is beschikbaar in vier verschillende vermogens tussen 18 en 48 kW (en tot 144 kW in een cascadeopstelling), beschikt over een groot modulatiebereik en blijft stil, terwijl hij toch een optimale efficiëntie levert. Ook de thermische isolatie is van het hoogste niveau, waardoor het warmteverlies op het verwarmingswater veel kleiner is. Zijn bediening is praktisch en geoptimaliseerd, en hij kan gebruikt worden met alle standaardthermostaten en met de internetmodule VR 900 van Vaillant. Dankzij zijn hoge rendement kan de nieuwe ecoVIT bovendien bogen op energie-efficiëntieklasse A.

_________________________________________________________________

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Benoît Carion (PeppeRmint)
02 210 02 73  - bcarion@peppermint.be

Xavier Lalieu (Vaillant)
02 334 93 00 - xavier.lalieu@vaillant.be

Over Vaillant Group
Vaillant Group is marktleider in Europa en stelt wereldwijd 12.000 mensen tewerk binnen de sector van de verwarmingstechnologieën. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Remscheid, Duitsland. De groep, die in 2014 een omzet van 2,33 miljard euro boekte, besteedt heel wat aandacht aan onderzoek en ontwikkeling om steeds zo goed mogelijk aan de behoeften van de klant te kunnen beantwoorden. De afdeling O&O telt 740 medewerkers en is daarmee niet alleen een van de grootste, maar zeker ook een van de meest creatieve binnen de sector. Vaillant Group is eigenaar van meer dan 2000 octrooien en dient er jaarlijks bijna 50 nieuwe in.

Over Vaillant Group België
Het Belgische filiaal van Vaillant Group dat actief is binnen het domein van de verwarmingstechnologieën is gevestigd te Drogenbos en stelt 425 personen te werk. Met een omzet van 143 miljoen euro in 2014 mocht de onderneming zich ook in België marktleider noemen.