Belgische wint Stella Artois World Draught Masters in Cannes

Belgische wint Stella Artois World Draught Masters in Cannes

Marjolein Geuens uit België wint de finale van Stella Artois World Draught Masters 2014 in een wedstrijd waarin de besten van de wereld het tegen elkaar opnamen in Cannes. De finale trok beroemdheden en invloedrijke persoonlijkheden aan op het Filmfestival van Cannes van 2014

Leuven, België. Stella Artois, het best verkopende Belgische bier ter wereld, kondigde vandaag aan dat Marjolein Geuens uit België de titel van Stella Artois World Draught Master voor 2014 gewonnen heeft, na een internationale wedstrijd die tot doel had te bepalen wie het veeleisende Schenkritueel in 9 stappen het best onder de knie had. Marjolein Geuens versloeg Nick Kirman uit het Verenigd Koninkrijk in een spannende finale waarin twee van ’s werelds snelste en meest talentvolle mededingers het tegen elkaar opnamen.

Marjolein Geuens is de eerste Belgische vrouw die de prestigieuze Stella Artois World Draught Master titel wint.  Ze is 24 jaar en werkt net zoals de vorige Wereldkampioen Biertappen Allaine Schaiko in café ’t Archief in Leuven.  Het is overigens al de 8e keer dat België de Stella Artois World Draught Master titel weet binnen te halen.

Als World Draught Master zal Marjolein Geuens de officiële ambassadeur voor Stella Artois wereldwijd zijn.  Marjolein Geuens zal met Stella Artois samenwerken om de passie en de kunst achter een perfect geschonken glas bier te demonstreren.  Schenkrituelen maken deel uit van een klassieke Belgische biertraditie, die Marjolein door de jaren heen in België perfect heeft leren beheersen.

Marjolein Geuens werd tot winnares uitgeroepen door een panel van deskundige juryleden, waaronder voormalig World Draught Master Allaine Schaiko en Paul Van de Walle, meesterbrouwer Stella Artois. Het panel was het erover eens dat Marjolein Geuens de beste was van een bijzonder goed deelnemersveld door blijk te geven van een uitzonderlijk talent. Het schenkritueel in 9 stappen vereist een groot aantal vaardigheden, evenals het vermogen deze vaardigheden aan te tonen in een spannende wedstrijd voor een groot publiek en in het bijzijn van een strenge jury.

Uiteindelijk demonstreerde Marjolein het ritueel op een manier die eigen is aan een World Draught Masters-kampioen”, zei  Debora Koyama, Global Vice President, Stella Artois.  “Een perfect geschonken glas bier is een uiting van respect, zowel voor de klant als voor het bier zelf.  Er is uitzonderlijk veel talent nodig om het schenkritueel in 9 stappen te beheersen en het voor een groot publiek te kunnen uitvoeren. We zijn verheugd Marjolein Geuens binnen de Stella Artois familie te verwelkomen."

De World Draught Master-wedstrijd van 2014 werd gehouden op zaterdag 17 mei in het Grand Hyatt Cannes Hôtel Martinez.  Het evenement vond plaats tijdens het Filmfestival van Cannes, waarvan Stella Artois al vele jaren een partner is.  De gastheer en gastvrouw waren TV presentator AJ Galloway  en actrice Jacqueline Wood.

Beeldmateriaal van de World Draught Master-wedstrijd van 2014 kunt u hier vinden:  http://mm.gettyimages.com/mm/nicePath/gyipa_public?nav=pr225917940

Het World Draught Masters-kampioenschap is een evenement waarbij de kunst van het schenken van een perfect glas bier centraal staat, net zoals de kunst van het filmmaken centraal staat tijdens het Filmfestival van Cannes.   Belgische bieren worden traditioneel geserveerd in unieke glazen die ontworpen zijn om het smaakprofiel van elk bier te beklemtonen. Voor Stella Artois is dat het kelkglas. Het klassieke schenkritueel in 9 stappen maakt gebruik van de golvende lijnen, de voet en de typische goudkleurige rand van het kelkglas, waardoor de liefhebbers van Stella Artois een optimale drinkervaring krijgen.

 

Het Belgische schenkritueel in 9 stappen is een ritmische, complexe opeenvolging van verschillende stappen.  Deze omvatten:

1.     De Zuivering
        a.     Het kelkglas wordt gereinigd en gespoeld.

2.     Het Offer
        a.     De tapkraan wordt geopend in één vloeiende beweging en de eerste druppels bier worden geschonken

3.     De Kolkende Alchemie
        a.     Het kelkglas moet onder een hoek van 45° net onder de kraan gehouden worden

4.     De Kraag
        a.     Door het glas te laten zakken, kan de schuimkraag zich op natuurlijke wijze vormen

5.     Het Weghalen
        a.     De tapkraan wordt snel gesloten en het kelkglas wordt weggehaald. Er mogen geen druppels in het glas terechtkomen

6.     De Onthoofding
        a.     Als de schuimkraag groter wordt en dreigt boven de glasrand uit te komen, wordt een afschuimer gebruikt om het overtollige schuim voorzichtig weg te halen

7.     Het Oordeel
        a.     De ideale schuimkraag is twee vingers dik

8.     De Reiniging
        a.     De voet en de zijkanten van het kelkglas worden gereinigd

9.     De Presentatie
        a.     Het bier moet op een proper bierviltje geserveerd worden met het logo naar buiten

 

Het Filmfestival van Cannes is een essentieel element in een ruimere campagne van het merk.  Onder de naam “World’s Greatest Events” richt de campagne zich op mensen die zonder ophouden naar perfectie streven en zo alledaagse evenementen naar een hoger niveau tillen.  “World’s Greatest Events” wil een eerbetoon zijn aan talent en perfectie op evenementen georganiseerd in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Argentinië en de Verenigde Staten.  Fans van over heel de wereld kunnen via de sociale media aan het gesprek deelnemen via de hashtag #herestoperfection.

 

http://www.stella-artois.be

http://www.draughtmasters.be

__________________________________________________________________________________

Over Stella Artois

Stella Artois maakt deel uit van een Belgische brouwtraditie die teruggaat tot 1366. Stella Artois, wereldwijd icoon van superieure waarde en kwaliteit, is het Nr één Belgische bier wereldwijd en wordt in bijna 100 landen gedronken. Stella Artois is een gefilterd blond pilsbier van lage gisting, gebrouwen uit natuurlijke ingredienten van de hoogste kwaliteit. Het is een frisse dorstlesser met een moutig midden en een pittige afdronk, wat voor een volle smaak en een vleugje bitterheid zorgt. Stella Artois wordt idealiter tussen 3 en 5 graden Celsius geserveerd en dient te worden geschonken in het unieke Stella Artois glas op voet, volgens het schenkritueel in 9 stappen. Op die manier kan men optimaal van deze goudkleurige pils genieten.

Raadpleeg eveneens onze websites: www.stella-artois.be en www.ab-inbev.be.
__________________________________________________________________________________

Perscontact InBev Belgium:

Natacha Schepkens – 016 27 53 43 of 0479 92 46 43 – natacha.schepkens@ab-inbev.com

Karen Couck – 016 27 53 43 of 0479 92 46 43 – karen.couck@ab-inbev.com

 

Contacteer ons