Belgisch hockey en Jupiler kondigen partnership aan

Belgisch hockey en Jupiler kondigen partnership aan

De Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) en Jupiler hebben vandaag met trots hun samenwerking aangekondigd. Als partner van het Belgische hockey, zal Jupiler de komende vijf jaar voor de nationale teams supporteren en mee helpen timmeren aan de weg naar een Olympische medaille in Rio 2016.

Het Belgische hockey heeft zich de laatste jaren op de wereldkaart gezet: de nationale elftallen en de Belgische clubs spelen internationaal mee op het hoogste niveau en België heeft met het EK hockey vorige zomer in Boom aangetoond dat het de grootste en meest sfeervolle sportevenementen kan organiseren. De KBHB verdedigt daarenboven in alles wat ze doet met kracht haar basiswaarden van respect, fairplay, verdraagzaamheid en gezelligheid. “De ervaring en de erkende know-how inzake evenementen en supportersbeleving van Jupiler zullen ons helpen om opnieuw een stap hogerop te zetten in onze opmars,” zegt Denis Van Damme, Marketing en Communicatie verantwoordelijke van de Belgische Hockey Bond.

Jupiler, het favoriete bier van de Belgen, vindt in het partnership met de Hockey Bond de waarden terug die eigen zijn aan het merk: competitie, fairplay en vooral heel veel plezier. Voeg daar de mannelijkheid van de Belgian Red Lions en de vurigheid van de Red Tribe – het Belgische supporterslegioen – aan toe, en het plaatje is compleet. “Met deze samenwerking willen we de Belgische trots in de hockeysport mee ondersteunen op hun avontuur naar de Olympische spelen. Samen met de spelers en de supporters, kijken we uit naar fantastische sportmomenten,” aldus Erwin Dito, Marketing Directeur Jupiler voor AB InBev in België en Nederland.

__________________________________________________________________________

Over de Koninklijke Belgische Hockey Bond

Sinds een paar jaar is het Belgische hockey in de ‘winning mood’: een ledenstijging van 49% over 5 jaar tijd,  uitstekende resultaten van de Belgische clubs op het Europese toneel (zilver voor Dragons Brasschaat in de Euro Hockey League 2013), een vijfde plaats op de world ranking voor de Belgian Red Lions, een twaalfde plaats voor de Red Panthers en respectievelijk een zilveren medaille en een vierde plaats op het laatste EK, Europese titels en ereplaatsen voor de Belgische jeugdteams, steeds kwalitatiever wordende evenementen in België, met als hoogtepunt de fantastische EuroHockey Championships 2013 die vorige zomer plaatsvonden in Boom. Mede dankzij het succes van dit EK heeft België de organisatie van andere topevenementen toegewezen gekregen: het EK U21 meisjes en jongens in juli 2014,  het Olympisch kwalificatietornooi voor dames en heren in juni 2015 en het WK kwalificatietornooi voor dames in juni 2017.

www.hockey.bewww.hockeynews.be

Perscontact Koninklijke Belgische Hockey Bond:

KBHB, Denis Van Damme, 0497 82 33 86 – denis.vandamme@hockey.be

__________________________________________________________________________

Over Jupiler

Jupiler zag het levenslicht in 1966 en is ondertussen uitgegroeid tot het favoriete biermerk van de Belgen: maar liefst 1 op 3 verkiest Jupiler, geen enkel ander merk doet beter. Ook online is Jupiler het favoriete biermerk van de Belgen: met meer dan 310 000 fans heeft het merk de allergrootste Facebook fansite onder de Belgische bieren. Naast de bekende rode Jupiler, omvat het Jupiler-gamma nog verschillende andere Jupiler-producten: Jupiler NA (alcoholgehalte 0,5%), Jupiler Blue (3,3%) en Jupiler Tauro (6,2%). Het merk Jupiler, met de alombekende slogan "Mannen weten waarom", staat synoniem voor mannelijkheid en plezier. Waarden die ook terug te vinden zijn in de belangrijkste communicatieplatforms van het merk: voetbal en muziek. Zo is Jupiler al meer dan 20 jaar lang partner van het Belgische voetbal, onder meer als sponsor van de Rode Duivels en de Jupiler Pro League. Daarnaast is Jupiler ook prominent aanwezig op de Belgische muziekscène, onder andere via de muziekfestivals.

www.jupiler.be

Perscontact InBev Belgium:

InBev Belgium, Natacha Schepkens, 0479 92 46 43 – natacha.schepkens@ab-inbev.com

InBev Belgium, Karen Couck, 0479 92 46 43 – karen.couck@ab-inbev.com

 

Contacteer ons