Barilla is uw ideale bondgenoot voor de eindejaarsfeesten

Barilla is uw ideale bondgenoot voor de eindejaarsfeesten

Maandag 3 november 2014 — Het jaar loopt stilaan op zijn einde en u vraagt zich misschien al af welke gerechten u op tafel kunt toveren voor de kerst of oudejaar. Barilla geeft u graag inspiratie met een paar pastarecepten die indruk zullen maken op uw gasten! 

Barilla is ontstaan in Parma, in een kleine bakkerij die zich specialiseerde in brood en deegwaren. Vandaag heeft het familiebedrijf meer dan 135 jaar ervaring in de productie van deegwaren en staat het wereldwijd op nummer één. Barilla helpt de mensen beter te leven door genot en eetplezier in hun dagelijkse leven te brengen. Pasta die altijd al dente is en nooit kleeft: dat zijn de sterke punten van Barilla!

Durf verder te denken dan de traditionele spaghetti bolognese en verras uw gasten met feestelijke pastarecepten!
Op 30 oktober organiseerde Barilla een kookworkshop bij 'Mmmmh!' onder leiding van Sergio Moschini, om u enkele perfecte receptideeën voor de feestdagen voor te stellen.

Seizoenproducten, een vleugje Italië en deegwaren van Barilla: dat zijn de ideale ingrediënten voor een smaakfestijn aan de feesttafel! Ontdek drie van onze recepten die u zo meenemen naar de Italiaanse gastronomische traditie:

Recept 1: Orecchiette met zalm, venkel en sinaasappel

Recept 2: Spaghettoni met pesto alla genovese en garnalen

Recept 3: Capellini met zeebaars

Download de volledige recepten met foto’s onder aan deze pagina.

Enkele tips om uw pasta keer op keer heerlijk al dente te koken:

  1. Doe een ruime hoeveelheid water in een grote kookpan: reken 1 liter voor 100 gram deegwaren. Het water moet hevig kunnen koken zodat de deegwaren gelijkmatig kunnen garen en u niet hoeft te roeren!
  2. Zout het kookwater op het juiste moment: zodra het water begint te koken, voegt u 7 gram grof zout per liter toe. Zout is onmisbaar om twee redenen: het versterkt de smaak van de deegwaren en het zorgt ervoor dat ze stevig blijven.
  3. Zodra het water opnieuw begint te koken, voegt u de deegwaren toe. Zet geen deksel op de pan en laat het water flink razen zodat de deegwaren van nature worden gemengd. Respecteer de kooktijd die wordt vermeld op de verpakking van Barilla om uw pasta al dente te koken zoals in Italië.
  4. Houd twee eetlepels kookvocht apart en meng ze door de saus: zo blijft uw saus nog beter aan de pasta kleven.
  5. La Spadellata: meng de gare en uitgelekte deegwaren gedurende ongeveer 1 minuut met de saus of de andere ingrediënten in een pan op het vuur. Zo komen de verschillende smaken van de bereiding beter tot hun recht en is de pasta lekker warm bij het opdienen.

Wilt u deze recepten graag zelf uitproberen en ontvangt u graag de juiste producten van Barilla? Stuur dan snel uw naam en postadres naar bcarion@peppermint.be

Perscontact:
PeppeRmint: Benoît Carion 0496 13 51 65 – bcarion@peppermint.be

Orecchiette met zalm, venkel en sinaasappel
Spaghettoni met pesto alla genovese en garnalen
Capellini met zeebaars
Recept Orecchiette met zalm, venkel en sinaasappel
Recept Spaghettoni met pesto alla genovese en garnalen
Recept Capellini met zeebaars
Barilla Collezione Orecchiette pugliesi
Barilla Spaghettoni
Barilla Capellini