24 uur hydratatie met de nieuwe douchebalsems van Le Petit Marseillais

Le Petit Marseillais is expert in het selecteren en combineren van natuurlijke, authentieke ingrediënten die de huid in alle zachtheid verwennen. Helemaal nieuw zijn nu de douchebalsems van Le Petit Marseillais. Deze zijn extra verzorgend en laten je achter met een heerlijk gehydrateerd gevoel. Hun rijke textuur verandert in fijn schuim onder de douche en voelt intens zacht aan. Ze zijn beschikbaar in twee varianten: roos en olijf.

24 uur hydratatie

Om de balsems voedend en zacht te maken inspireerde Le Petit Marseillais zich op traditionele balsemrecepten. Beide varianten bevatten boter, bijenwas en olie. Met hun rijke textuur zorgen ze voor een intense voeding en hydratatie van de huid en dit de hele dag lang.

                                                                                                                                                           

Douchebalsem met rozenolie

Deze douchebalsem op basis van rozenolie, arganboter en bijenwas staat garant voor puur wasgenot en hydrateert en voedt de huid in één gebaar.

Rozenblaadjes worden al eeuwenlang gebruikt in schoonheidsrecepten, voornamelijk in de vorm van olie. De bloemen die gebruikt worden voor de douchebalsems van Le Petit Marseillais komen uit de Provence. In de vroege ochtend worden de rozen met de hand geplukt en vervolgens worden de blaadjes één voor één van de bloem gehaald. Gedurende twee of drie dagen wordt elk blaadje zorgvuldig gedroogd. Nadien worden ze geweekt in olie. Op die manier verkrijgt men olie op basis van rozenblaadjes.

Arganboter wordt sinds mensenheugenis gebruikt door de vrouwen in het zuiden van Marokko omwille van de voedende en verzachtende eigenschappen.

Bijenwas is een veelgebruikt bestanddeel in de cosmeticawereld. De waardevolle substantie is al eeuwenlang geliefd omwille van haar zachtheid, uitzonderlijke smeuïgheid en heerlijke milde en zoete honinggeur. Ze wordt ook geprezen omdat ze de huid beschermt en verzacht. De bijenwas die gebruikt wordt in de douchebalsems van Le Petit Marseillais wordt manueel geoogst in Frankrijk, meer bepaald in de streek Languedoc-Roussillon.

 

Douchebalsem met olijfboter

Sinds jaar en dag zijn olijven, vooral in de vorm van olie, aanwezig in mediterraanse schoonheidsrecepten. Het is een veelgebruikt ingrediënt in zalfjes en huidcrèmes. De olijfboter in de douchebalsem van Le Petit Marseillais wordt gefabriceerd met respect voor de natuur. Het is de olijfboter die zorgt voor de zachte en romige textuur van de douchebalsem. Het is alsof je badkamer baadt in de mediterraanse zon.

Ook deze douchebalsem bevat bijenwas, die de huid beschermt en verzacht. Tenslotte vinden we zachte amandelolie terug in de balsem. De olie die uit de amandelnoot wordt gewonnen, wordt al sinds de oudheid aangewend om de huid te voeden en haar mooier en zachter te maken. In het zuiden van Frankrijk worden tal van variëteiten gekweekt. De Aï-amandel staat symbool voor de Provence en de kwaliteit van de Franse kweek.

Aanbevolen verkoopprijs voor een flacon van 250ml: 2,69€

_____________________________________________________________

Voor bijkomende informatie kan de pers terecht bij:

PeppeRmint – Riet Devogelaere – rdevogelaere@peppermint.be – +32 2 210 02 53
 

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Over Le Petit Marseillais:

Le Petit Marseillais is expert in het selecteren en combineren van natuurlijke, authentieke ingrediënten die de huid in alle zachtheid verwennen. De eeuwenoude schoonheidsrecepten uit het Zuiden en de natuurlijke ingrediënten, die gekend zijn om hun effectiviteit, liggen aan de basis van een zeer uitgebreid gamma producten om het lichaam mee te verzorgen. Bovendien is Le Petit Marseillais steeds op zoek naar verrassende geurencombinaties en de beste ingrediënten, om telkens weer de huid in alle zachtheid te verwennen en lichaam en geest te prikkelen. De verschillende parfums prikkelen je zintuigen en voeren je mee naar een stukje vakantie in de zuiderse natuur.

Contacteer ons