2 op 3 Belgen kampt met darmklachten

2 op 3 Belgen kampt met darmklachten

Yakult viert 80e (wereldwijd) en 20e (in België) verjaardag

Vrijdag 27 maart 2015 — Humeur, gewicht en darmwerking bepalen hoe goed we ons voelen

We willen ons allemaal goed in ons vel voelen en een goede gezondheid staat bij iedereen hoog genoteerd op de persoonlijke wish list. Maar kleine kwaaltjes zoals maagklachten, een opgeblazen gevoel of darmklachten zijn vaak onaangename stoorzenders. Wat is er voor de Belg essentieel om zich goed te voelen?

Voor de gemiddelde Belg zit een goede gezondheid voornamelijk tussen de oren.  Om op dagelijkse basis goed te kunnen functioneren vinden de Belgen in eerste instantie een goed humeur belangrijk (82,2%) . Daarnaast speelt ook de weegschaal een cruciale rol: 70,4% van de Belgen geeft aan dat gewicht een belangrijke rol speelt in hun dagelijkse welbevinden. Verrassend is misschien dat  de werking van de darm voor 56,5% van de Belgen bepalend is voor hun dagelijkse functioneren. De darm speelt voornamelijk een belangrijkere rol bij de leeftijdscategorie 35 – 54 jaar (54,7%) en de 55 plussers (70,0%) en dan vooral bij vrouwen (60,5%)

2 op 3 Belgen kampt met darmklachten*
Twee op 3 Belgen heeft wel eens last heeft van darmklachten en 1 op 4 Belgen geeft ook aan meer darmproblemen te hebben dan 10 jaar geleden.  Dat is vooral het geval bij  vrouwen en jongeren. Dit kan wellicht verklaard worden door de toenemende stress in onze maatschappij en de verandering van ons eetpatroon.

Aanpak bij darmklachten
Bij darmklachten stappen de Belgen in eerste instantie naar hun arts (64,7%) of proberen  ze hun voedingspatroon aan te passen (36,9%).

42% van de Belgen geeft aan bewust bezig te zijn met het ondersteunen van zijn/haar darmflora. Maar liefst  1 op 5 Belgen neemt zelf bewust producten, vitaminen en/of geneesmiddelen om hun darmflora te ondersteunen. Hier gaat het voornamelijk om vrouwen (22,1%) en 55 plussers (27,3%).

Probiotica
Twee derde van de Belgen vertelt reeds gehoord te hebben van probiotica. 41,7% van de Belgen geeft aan te weten dat probiotica levende bacteriën, 36,5% denkt dat het levende bacteriën zijn zoals men die kan vinden in klassieke yoghurt en volgens 1 op 5 geeft ook aan dat ze geen idee hebben wat het juist is.

* Ivox voerde in opdracht van Yakult een onderzoek uit bij 1000 Belgen over de werking van hun darmen en het effect daarvan op hun dagelijkse functioneren.

_____________________________

Over Yakult
De geschiedenis van Yakult begint namelijk in 1935 in Japan toen de wetenschapper dr. Minoru Shirota Yakult ontwikkelde. Sinds 1995 is Yakult verkrijgbaar in België. Vandaag is Yakult verkrijgbaar in 3 varianten: Yakult Original, Yakult Light and Yakult Plus.

www.yakult.be

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

PeppeRmint
Mieke Demeulenaere
E: mdemeulenaere@peppermint.be
T: 02 210 02 50

Bacterie LcS