Peter Van Eetvelde van café De Groene Poort is de beste tapper van West- en Oost-Vlaanderen

Peter Van Eetvelde van café De Groene Poort is de beste tapper van West- en Oost-Vlaanderen

Maandag 4 mei 2015 — Vandaag werd in het Brugse Concertgebouw het taptalent getest van de barmannen en -vrouwen uit West- en Oost-Vlaanderen. Uit een totaal van 19 deelnemers, bewees Peter Van Eetvelde dat hij als de beste een Stella Artois kan tappen. Samen met 4 andere finalisten gaat hij door naar de Belgische finale in brouwerij De Hoorn in Leuven op woensdag 3 juni 2015. Daar zal besloten worden wie de eer van ons land mag verdedigen op het Wereldkampioenschap, dat dit jaar plaatsvindt op 27 juni in Wimbledon! 

Ready, set, TAP!
Dat ze in West- en Oost-Vlaanderen kunnen tappen, bewezen de kandidaten van vandaag nog maar eens. Na een korte uitleg van horecaconsultent Rudy Beckers, gevolgd door een training, gingen de horecaprofessionals aan de slag. Een professionele jury beoordeelde de kandidaten op basis van meer dan 50 criteria. Daaruit werd Peter Van Eetvelde als grote winnaar verkozen.

“Ik ben heel tevreden over mijn tapprestatie vandaag. Hopelijk kan ik op hetzelfde elan verder gaan tijdens de nationale finale en – wie weet - ook tijdens de wereldfinale, aldus Peter Van Eetvelde van café De Groene Poort uit Lokeren.

Belgische finale
Samen met vier andere finalisten (Stefanie Bauts van café Heilig Huisken, Sven de Paepe van café Sport, Neal Mouttau van Hippo 12 en Stijn Lerouge van Mitra) werd Peter Van Eetvelde tijdens deze laatste voorronde in Brugge geselecteerd voor de Belgische finale. Deze vindt plaats op 3 juni in brouwerij De Hoorn in Leuven.

Wereldkampioenschap
Deze laatste regionale voorronde is een belangrijke stap naar het Belgisch kampioenschap. De nationale kampioen van elk deelnemend land wordt nadien, op 27 juni, verwacht in Wimbledon voor de Wereldfinale. 

Stella Artois-feestje? Stem online of via sms!
Ook voor de cafébezoekers valt er wat te winnen! Ze kunnen hun favoriete barman/vrouw steunen door online of via sms te stemmen voor hun favoriete café. Het café dat op 3 juni de meeste stemmen verzameld heeft, mag zijn klanten trakteren op een Stella Artois-feestje*!

Stemmen kan via www.draughtmasters.be/3-stem.php of via sms naar 8850.
*Voorwaarden beschikbaar op http://www.draughtmasters.be/4-Speelvoorwaarden.php

http://www.stellaartois.com/nl_be/home.html
http://www.draughtmasters.be

Perscontact InBev Belgium:
Media.relations@ab-inbev.com of 0479 92 46 43
Perscontact PeppeRmint:
mdemeulenaere@peppermint.be of 0471 44 62 07

 

Over Stella Artois
Stella Artois maakt deel uit van een Belgische brouwtraditie die teruggaat tot 1366. Het is het Nr 1 Belgische bier wereldwijd en wordt in meer dan 95 landen gedronken. Stella Artois is een gefilterd blond pilsbier van lage gisting.  Het is een dorstlessend bier met een moutig midden en een pittige afdronk, hetgeen voor een volle smaak en een vleugje bitterheid zorgt.  Stella Artois wordt idealiter tussen 3 en 5 graden Celsius geserveerd en dient te worden geschonken in het unieke Stella Artois glas op voet, volgens het schenkritueel in 9 stappen. Op die manier kan optimaal van deze goudkleurige pils worden genoten.  

Invitation for the Belgian Draught Master 2015 | Stella Artois

De winnaar - Peter Van Eetvelde