Bart Colman van café Den Brigand is de beste tapper van Antwerpen en Limburg

Bart Colman van café Den Brigand is de beste tapper van Antwerpen en Limburg

Maandag 20 april 2015 — Antwerpen – Vandaag werd op de Badboot in Antwerpen het taptalent getest van de barmannen en- vrouwen uit Antwerpen en Limburg. Uit een totaal van 19 deelnemers, bewees de 24-jarige Bart Colman uit Haasdonk dat hij als de beste een Stella Artois kan tappen. Samen met 4 andere finalisten gaat hij door naar de Belgische finale in brouwerij De Hoorn in Leuven op woensdag 3 juni 2015. Daar zal besloten worden wie de eer van ons land mag verdedigen op het Wereldkampioenschap, dat dit jaar plaatsvindt op 27 juni, in Wimbledon! 

Ready, set, TAP!
Dat ze in Limburg en Antwerpen kunnen tappen, bewezen de kandidaten van vandaag nog maar eens. Na een korte uitleg van horecaconsultent Rudy Beckers, gevolgd door een training, gingen de horecaprofessionals aan de slag. Een professionele jury beoordeelde de kandidaten op basis van meer dan 50 criteria. Daaruit werd Bart Colman als grote winnaar verkozen.

Verkozen worden uit zoveel andere sterke kandidaten is erg fijn. Het was een moeilijke wedstrijd, maar deze overwinning smaakt naar meer!”, aldus Bart Colman van café Den Brigand uit Haasdonk.

Belgische finale
Samen met vier andere finalisten (Nick Alliet van Den Drijhoek, Benjamin Brouns van Kaffee Lagossa, Cedric Van Steen van Café Vredesoord en Steven Weyers van The Falcon) werd Bart Colman tijdens de voorronde in Antwerpen geselecteerd voor de Belgische finale. Deze vindt plaats op 3 juni in brouwerij De Hoorn in Leuven.

De overige voorrondes vinden plaats in Zaventem en Brugge.

27 april: Brussel en Wallonië – Brussels Airport, Zaventem
4 mei: West- en Oost-Vlaanderen – Concertgebouw, Brugge

Wereldkampioenschap
Deze regionale voorronde is een belangrijke stap naar het Belgisch kampioenschap. De nationale kampioen van elk deelnemend land wordt nadien, op 27 juni, verwacht in Wimbledon voor de Wereldfinale. 

Stella Artois-feestje? Stem online of via sms!
Ook voor de cafébezoekers valt er wat te winnen! Ze kunnen hun favoriete barman/vrouw steunen door online of via sms te stemmen voor hun favoriete café. Het café dat op 3 juni de meeste stemmen verzameld heeft, mag zijn klanten trakteren op een Stella Artois-feestje*!

Stemmen kan via www.draughtmasters.be/3-stem.php of via sms naar 8850.

*Voorwaarden beschikbaar op http://www.draughtmasters.be/4-Speelvoorwaarden.php

http://www.stellaartois.com/nl_be/home.html
http://www.draughtmasters.be

Perscontact InBev Belgium:
Media.relations@ab-inbev.com of 0479 92 46 43

Perscontact PeppeRmint:
mdemeulenaere@peppermint.be of 0471 44 62 07

Over Stella Artois
Stella Artois maakt deel uit van een Belgische brouwtraditie die teruggaat tot 1366. Het is het Nr 1 Belgische bier wereldwijd en wordt in meer dan 95 landen gedronken. Stella Artois is een gefilterd blond pilsbier van lage gisting.  Het is een dorstlessend bier met een moutig midden en een pittige afdronk, hetgeen voor een volle smaak en een vleugje bitterheid zorgt.  Stella Artois wordt idealiter tussen 3 en 5 graden Celsius geserveerd en dient te worden geschonken in het unieke Stella Artois glas op voet, volgens het schenkritueel in 9 stappen. Op die manier kan optimaal van deze goudkleurige pils worden genoten. 

Invitation for the Belgian Draught Master 2015 | Stella Artois

De winnaar - Bart Colman
Media relations AB InBev AB InBev