Skip to Content
Thomas Pauwels van Brasserie Midi uit Gent wint preselectie West- en Oost-Vlaanderen van het Belgisch Kampioenschap Biertappen

Thomas Pauwels van Brasserie Midi uit Gent wint preselectie West- en Oost-Vlaanderen van het Belgisch Kampioenschap Biertappen

17e editie Stella Artois Belgian Draught Masters

Gent, 24 maart 2014. Vandaag werd in de Bijloke de preselectie West-en Oost-Vlaanderen voor het Belgisch Kampioenschap Biertappen georganiseerd. Thomas Pauwels van Brasserie Midi uit Gent mag zich vanaf vandaag de best tapper van West- en Oost-Vlaanderen noemen. Samen met 5 andere finalisten gaat hij door naar de Belgische finale op 22 april in Den Hoorn in Leuven. Daar zal beslist worden wie ons land mag vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Biertappen, dat dit jaar op 17 mei in Cannes georganiseerd zal worden. Uiteraard zijn we heel erg benieuwd of Thomas Pauwels van Brasserie Midi het dit jaar even goed zal doen als de Leuvense Allaine Schaiko, de huidige Wereldkampioen biertappen.

23 kandidaten uit West- en Oost-Vlaanderen

Voor deze eerste preselectie schreven zich maar liefst 23 kandidaten uit West- en Oost-Vlaanderen in. De deelnemende horecaprofessionals kregen eerst een half uurtje uitleg van horecaconsulent Rudy Beckers, gevolgd door een training. Vervolgens mochten ze aantonen dat zij als geen ander de kunst beheersen om een Stella Artois te tappen van het vat en deze vervolgens zoals het hoort aan te bieden. Een professionele jury bestaande uit bierexperts beoordeelde de kandidaten en hield daarbij rekening met meer dan 50 criteria.

Thomas Pauwels uit Gent werd de grote winnaar. Thomas is 24 jaar en werkt al 5 jaar in de horeca. Samen met 5 andere finalisten (Yvan Houthoofd van De Elleboog, Kelly Cornelissen van Hippo 12, Sophie Dusuel van Oud Veurne, Alexander Leroy van Markt 28 en Shaun Vanderplancke van Bar Des Amis) werd hij geselecteerd om deel te nemen aan het Belgisch Kampioen Biertappen op 22 april in Den Hoorn in Leuven.

Ik ben mij ervan bewust dat de lat bijzonder hoog ligt, maar ik zal al mijn tapkwaliteiten uit de kast te halen om een finaleplaats te behalen en wie weet mag ik ons land wel vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Biertappen in Cannes”, aldus Thomas Pauwels van Brasserie Midi.

Op naar de finale van het Belgisch Kampioenschap Biertappen

Stella Artois staat voor kwaliteit, traditie en vakmanschap, ook als het aankomt op het serveren van een perfect frisse Stella Artois. Op basis van de “9 step pouring ritual” of het schenkritueel in 9 stappen, gaat het merk daarom sinds 1997 jaarlijks op zoek naar de beste tapper ter wereld. Na Leuven en Gent, volgen nog preselecties in Antwerpen en Zaventem.

31 maart:    Antwerpen en Limburg – Badboot in Antwerpen

1 april:        Brussel en Wallonië – Brussels Airport

En vervolgens is er natuurlijk de Belgische finale. Traditiegetrouw vindt het Belgisch Kampioenschap Biertappen ook dit jaar plaats in Leuven.  Op dinsdag 22 april zal een professionele jury in Den Hoorn beslissen welke kandidaat de beste Belgische Biertapper is en wie ons land mag vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap  Biertappen op 17 mei in Cannes.

Belgisch kampioenschap Biertappen – Stem online of via sms!

Naast de keuze van de jury, wordt ook gepolst naar de keuze van de klant.
Sinds 16 februari kan iedereen online of via sms stemmen voor zijn favoriete café. Het café dat op 20 april de meeste stemmen verzameld heeft, mag zijn klanten trakteren op een feestje*.

* voorwaarden beschikbaar bij InBev Belgium (tom.machiels@ab-inbev.com)

http://www.stella-artois.be

http://www.draughtmasters.be

__________________________________________________________________________________

Perscontact InBev Belgium:

Natacha Schepkens – 016 27 53 43 of 0479 92 46 43 – natacha.schepkens@ab-inbev.com

Karen Couck – 016 27 53 43 of 0479 92 46 43 – karen.couck@ab-inbev.com

Contacteer ons