Kristof Van Camp van café 't Smiske wint Vlaams-Brabantse preselectie Belgisch Kampioenschap Biertappen

Kristof Van Camp van café 't Smiske wint Vlaams-Brabantse preselectie Belgisch Kampioenschap Biertappen

17e editie Stella Artois Belgian Draught Masters

Leuven, 17 maart 2014. Vandaag werd in Stella Artois-brouwerij Den Thuis gestart met de preselecties voor het Belgisch Kampioenschap Biertappen. Kristof Van Camp van café 't Smiske uit Pellenberg mag zich vanaf vandaag de beste tapper van Vlaams-Brabant noemen. Samen met 5 andere finalisten gaat hij door naar de Belgische finale op 22 april in Den Hoorn in Leuven. Daar zal beslist worden wie ons land mag vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Biertappen, dat dit jaar op 17 mei in Cannes georganiseerd zal worden. Uiteraard zijn we heel erg benieuwd of Kristof Van Camp van café 't Smiske uit Pellenberg het dit jaar even goed zal doen als de Leuvense Allaine Schaiko, de huidige Wereldkampioen biertappen.

46 kandidaten uit Vlaams-Brabant

Voor deze eerste preselectie schreven zich maar liefst 46 kandidaten uit Vlaams-Brabant in. De deelnemende horecaprofessionals kregen eerst een half uurtje uitleg van horecaconsulent Rudy Beckers, gevolgd door een training. Vervolgens mochten ze aantonen dat zij als geen ander de kunst beheersen om een Stella Artois te tappen van het vat en deze vervolgens zoals het hoort aan te bieden. Een professionele jury bestaande uit bierexperts beoordeelde de kandidaten en hield daarbij rekening met meer dan 50 criteria.

Kristof Van Camp van café 't Smiske uit Pellenberg werd de grote winnaar. Samen met 5 andere finalisten (Marjolein Geuens - 't Archief, Jan Vandenplas - Louvain Louvain, Kristof Verbiest - Plaza, Jurgen Bollion - M-Café, Evelyn Dhert - The Saloon) werd hij geselecteerd om deel te nemen aan het Belgisch Kampioen Biertappen op 22 april in Den Hoorn in Leuven.

Allaine Schaiko van café ’t Archief is mijn grote voorbeeld. Ik ben mij ervan bewust dat de lat bijzonder hoog ligt, maar ik zal al mijn tapkwaliteiten uit de kast te halen om zijn prestatie te evenaren”, aldus Kristof Van Camp van cafe 't Smiske uit Pellenberg.
 

Op naar de finale van het Belgisch Kampioenschap Biertappen

Stella Artois staat voor kwaliteit, traditie en vakmanschap, ook als het aankomt op het serveren van een perfect frisse Stella Artois. Op basis van de “9 step pouring ritual” of het schenkritueel in 9 stappen, gaat het merk daarom sinds 1997 jaarlijks op zoek naar de beste tapper ter wereld. Na Leuven, volgen nog preselecties in Gent, Antwerpen en Zaventem.

24 maart:    Oost- en West-Vlaanderen – De Bijloke in Gent

31 maart:    Antwerpen en Limburg – Badboot in Antwerpen

1 april:        Brussel en Wallonië – Brussels Airport

En vervolgens is er natuurlijk de Belgische finale. Traditiegetrouw vindt het Belgisch Kampioenschap Biertappen ook dit jaar plaats in Leuven.  Op dinsdag 22 april zal een professionele jury in Den Hoorn beslissen welke kandidaat de beste Belgische Biertapper is en wie ons land mag vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Biertappen op 17 mei in Cannes.

 

Belgisch kampioenschap Biertappen – Stem online of via sms!

Naast de keuze van de jury, wordt ook gepolst naar de keuze van de klant.
Sinds 16 februari kan iedereen online of via sms stemmen voor zijn favoriete café. Het café dat op 20 april de meeste stemmen verzameld heeft, mag zijn klanten trakteren op een feestje*.

* voorwaarden beschikbaar bij InBev Belgium (tom.machiels@ab-inbev.com)

http://www.stella-artois.be

http://www.draughtmasters.be

_______________________________________________

Perscontact InBev Belgium:

Natacha Schepkens – 016 27 53 43 of 0479 92 46 43 – natacha.schepkens@ab-inbev.com

Karen Couck – 016 27 53 43 of 0479 92 46 43 – karen.couck@ab-inbev.com

Contacteer ons