Vlaanderens grootste huisdierenbeurs viert 10de verjaardag

Beestjes & Baasjes - 19 tot 21 april - Flanders Expo Gent

Beestjes & Baasjes, de grootste huisdierenbeurs van Vlaanderen, opent tijdens het Paasweekend voor de 10de keer haar deuren in Flanders Expo Gent. Van 19 tot en met 21 april kunnen grote en kleine bezoekers én hun huisdieren terecht in dit reusachtige dierenparadijs. Deze feestelijke editie belooft bijzonder spectaculair te worden. Staan ondermeer op het programma: doggy dancing, dog frisbee, een grote kattenshow, prachtige paardenshows, leerrijke roofvogelshows, boerderijdieren knuffelen bij de Belgische Hangoorclub … Wedden dat je ogen en oren tekort zal komen? Bovendien kunnen baasjes met al hun vragen over hun huisdier terecht bij één van de vele dierenprofessionals. Ook dit jaar staat het welzijn van de dieren centraal. Om die reden worden er dan ook geen dieren verkocht op de beurs.

Honden en katten
De vele rashonden en –katten zullen er traditiegetrouw weer op hun paasbest uitzien tijdens Beestjes & Baasjes. Ook zijn er heel wat demonstraties gepland waarin ze het beste van zichzelf laten zien. Denk maar aan gehoorzaamheid- en agilitydemo’s, doggy dancing en zelfs dog frisbee!

Niet te missen is de grote kattenshow die op 20 april georganiseerd wordt door de Belgian Cat Club. Dan kiest een internationale jury welke de mooiste katten van Vlaanderen zijn.

Neerhofdieren en knaagdieren
Ook de chinchilla’s, cavia’s, tamme ratten en konijnen zijn dit jaar weer van de partij. De Belgische Hangoorclub plant tal van demonstraties. Tussendoor kan je ook terecht in één van de vele knuffelhoeken. Er is een heuse kleinveeshow en eregaste Bernice Muntz en diverse keurmeesters uit binnen- en buitenland komen er graag hun kennis met het grote publiek delen.

Roofvogels
Ook onze gevleugelde dieren ontbreken niet op deze jubileumeditie.

Neem een kiekje met een prachtige roofvogel of geniet van de leerrijke roofvogelshows in samenwerking met Valkerij Hihanska.

Jungle Eiland
Een stukje jungle in Vlaanderen? Beestjes & Baasjes maakt het mogelijk. Je kan er reptielen en amfibieën bewonderen en kennis maken met diverse terrariumdieren zoals slangen, schildpadden en spinnen.

Paarden
Een 20-tal paarden zullen hun beste benen voorzetten tijdens prachtige paardenshows. Er zijn ook miniatuurpaarden te bewonderen en je kan er ook een echte paardenfluisteraar aan het werk zien.

Een onvergetelijke belevenis voor de hele familie
Deze 10de editie van Vlaanderens grootste huisdierenbeurs heeft dus heel wat in petto.

De hele familie – met huisdieren – is welkom!
De jongste bezoekers van Beestjes & Baasjes worden extra verwend. Zij kunnen zich ondermeer uitleven op de grote kinderboerderij of een ritje maken op een poney of ezel of uit de bol gaan op het springkasteel. Om daarna weer even tot rust te komen in de dierenknuffelhoek.

Beestjes & Baasjes praktisch
Van 19 april tot en met 21 april (Paasweekend) in Flanders Expo, Hal 1

Maaltekouter 1 – 9051 Gent.

Elke dag open van 10-18 u.

Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis binnen. Kinderen van 6 tot 12 jaar betalen

5 € via online reservatie en 6 € aan de kassa. Volwassen betalen 8 € via online reservatie en 10 € aan de kassa.

Meer informatie op

www.beestjesenbaasjes.be

www.conceptum.eu

_________________________________________

Noot voor de pers

Voor meer informatie kan u terecht bij

Aurélie Chardome (Conceptum)

' 02/808 41 61 - * achardome@conceptum.eu

Mieke Demeulenaere (PeppeRmint)

' 02/210 02 51 - * mdemeulenaere@peppermint.be

 

 

 

 

Contacteer ons