Stefanie Bauts van Het Heilig Huisken in Antwerpen wint preselectie Antwerpen en Limburg van het Belgisch Kampioenschap Biertappen

Stefanie Bauts van Het Heilig Huisken in Antwerpen wint preselectie Antwerpen en Limburg van het Belgisch Kampioenschap Biertappen

17e editie Stella Artois Belgian Draught Masters

Antwerpen, 31 maart 2014. Vandaag werd op de Badboot de preselectie Antwerpen en Limburg voor het Belgisch Kampioenschap Biertappen georganiseerd. Stefanie Bauts van Het Heilig Huisken mag zich vanaf vandaag de best tapper van Anwerpen en Limburg noemen. Samen met 5 andere finalisten gaat ze door naar de Belgische finale op 22 april in Den Hoorn in Leuven. Daar zal beslist worden wie ons land mag vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Biertappen, dat dit jaar op 17 mei in Cannes georganiseerd zal worden. Uiteraard zijn we heel erg benieuwd of Stefanie Bauts van Het Heilig Huisken het dit jaar even goed zal doen als de Leuvense Allaine Schaiko, de huidige Wereldkampioen biertappen.

36 kandidaten uit Antwerpen en Limburg

Voor deze eerste preselectie schreven zich maar liefst 36 kandidaten uit Antwerpen en Limburg in. De deelnemende horecaprofessionals kregen eerst een half uurtje uitleg van horecaconsulent Rudy Beckers, gevolgd door een training. Vervolgens mochten ze aantonen dat zij als geen ander de kunst beheersen om een Stella Artois te tappen van het vat en deze vervolgens zoals het hoort aan te bieden. Een professionele jury bestaande uit bierexperts beoordeelde de kandidaten en hield daarbij rekening met meer dan 50 criteria. Stefanie Bauts van Het Heilig Huisken werd de grote winnares. Stefanie is 24 jaar en werkt al 8 jaar in de horeca. Samen met 5 andere finalisten (Nick Aliet van Den Drijhoek, Yves Schellekens van Foli-A, Bart Colman van Den Brigand, Johan Vercruyssen van De Vlasbloem en Steven Weyers van de Falcon) werd zij geselecteerd om deel te nemen aan het Belgisch Kampioen Biertappen op 22 april in Den Hoorn in Leuven.

Ik ben mij ervan bewust dat de lat bijzonder hoog ligt, maar ik zal al mijn tapkwaliteiten uit de kast te halen om een finaleplaats te behalen en wie weet mag ik ons land wel vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Biertappen in Cannes”, aldus Stefanie Bauts.

Op naar de finale van het Belgisch Kampioenschap Biertappen

Stella Artois staat voor kwaliteit, traditie en vakmanschap, ook als het aankomt op het serveren van een perfect frisse Stella Artois. Op basis van de “9 step pouring ritual” of het schenkritueel in 9 stappen, gaat het merk daarom sinds 1997 jaarlijks op zoek naar de beste tapper ter wereld. Na Leuven, Gent en Antwerpen volgt nog een laatste preselectie morgen 1 april op Brussels Airport.

En vervolgens is er natuurlijk de Belgische finale. Traditiegetrouw vindt het Belgisch Kampioenschap Biertappen ook dit jaar plaats in Leuven.  Op dinsdag 22 april zal een professionele jury in Den Hoorn beslissen welke kandidaat de beste Belgische Biertapper is en wie ons land mag vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap  Biertappen op 17 mei in Cannes.

Belgisch kampioenschap Biertappen – Stem online of via sms!

Naast de keuze van de jury, wordt ook gepolst naar de keuze van de klant.
Sinds 16 februari kan iedereen online of via sms stemmen voor zijn favoriete café. Het café dat op 20 april de meeste stemmen verzameld heeft, mag zijn klanten trakteren op een feestje*.

* voorwaarden beschikbaar bij InBev Belgium (tom.machiels@ab-inbev.com)
 

http://www.stella-artois.be

http://www.draughtmasters.be

__________________________________________________________________________________

Perscontact InBev Belgium:

Natacha Schepkens – 016 27 53 43 of 0479 92 46 43 – natacha.schepkens@ab-inbev.com

Karen Couck – 016 27 53 43 of 0479 92 46 43 – karen.couck@ab-inbev.com

Contacteer ons