Persdossier: Welk complimentje hoort een vrouw het liefst?

Persdossier: Welk complimentje hoort een vrouw het liefst?

Bijna 1 op 2 Belgische vrouwen heeft last van oppervlakkige spataders of spinaders

Dinsdag 24 maart 2015 — Welk complimentje hoort een vrouw het liefst?

Het is algemeen geweten dat vrouwen vaak onzekere wezens zijn die niet snel tevreden zijn met hun lichaam. Recent voerde Ivox in opdracht van Remescar een onderzoek uit bij 600 Belgische vrouwen om na te gaan hoe (on)tevreden zij zijn met wat Moeder Natuur hen gegeven heeft.

 

Ondanks het feit dat vrouwen vaak onzeker zijn over hun lichaam, worden ze er toch enorm graag over gecomplimenteerd. Wil je een vrouw haar dag maken? Geef haar dan een complimentje over haar gezicht, decolleté of benen. Bijna 1 op 2 vrouwen ontvangt graag een complimentje over haar benen. Belgische vrouwen zijn het minst trots op hun buik (71%), gevolgd door het achterste (44%). Ze zijn vaak ook niet zo gelukkig met hun benen (42%).

Oppervlakkige spataders of spinaders: spelbrekers voor het betere benenwerk
Uit het onderzoek is gebleken dat maar liefst 47% van de vrouwen last heeft van oppervlakkige spataders of spinaders. De benen zijn daarbij een heuse probleemzone: in 96% van de gevallen komen de oppervlakkige spataders voor op de benen. Vrouwen worden hier vaak zo onzeker van en 70% van de bevraagde vrouwen verstopt het liefst hun benen door het dragen van bijvoorbeeld lange broeken of lange rokken.

Behandelingen tegen oppervlakkige spataders of spinaders
Mensen denken vaak onterecht dat oppervlakkige spataders niet behandeld kunnen worden. Soms schrikt een behandeling hen ook af. 57% van de Belgische vrouwen met oppervlakkige spataders heeft nog geen behandeling ondergaan. Toch zijn er verschillende behandelingen mogelijk. We kennen vooral de meer ingrijpende behandelingen zoals sclerotherapie (injecties), laserbehandelingen of chirurgische ingrepen. Naast de vaak wisselende en kortstondige resultaten van deze behandelingsmethodes zijn er ook heel wat nadelen aan verbonden zoals injectiepijn, littekens,... Een andere mogelijkheid: veroordeeld zijn tot het dragen van onsexy steunkousen, een hele uitdaging, zeker in de zomer!

Vandaag de dag bestaat er gelukkig een effectief medisch huidverzorgingsproduct tegen oppervlakkige spataders of spinaders. Maak kennis met de laatste innovatie uit het Remescar gamma.

Remescar Oppervlakkige Spataders
Remescar Oppervlakkige Spataders is een innovatief medisch hulpmiddel, ontwikkeld om oppervlakkige spataders te behandelen en te voorkomen. Het vormt een langdurige beschermlaag op en rondom de aangetaste huid die tegelijk de huid laat ademen. Hierdoor kan het product zich gedurende een langere tijd inwerken en wordt het genezingsproces versneld. De ‘Microlens Coated Crystals’ in de formule doen de huid er meteen egaler uitzien met minder imperfecties. Een klinische onafhankelijke studie toont aan dat de roodheid van de huid aanzienlijk afneemt in de tijd maar ook al vanaf het eerste gebruik van Remescar Oppervlakkige Spataders. Dankzij zijn actieve eigenschappen zorgt Remescar Oppervlakkige Spataders ervoor dat het zwakke weefsel rond de bloedvaten wordt hersteld en verstevigd.  Daarnaast biedt het ook bescherming om de vorming van nieuwe oppervlakkige spataders te voorkomen en doet het de verkleuring afnemen die door de oppervlakkige spataders wordt veroorzaakt.

Kenmerken:

 • Medisch hulpmiddel
 • Behandeling van oppervlakkige spataders
 • Remt de vorming van nieuwe bloedvaten af
 • Behandeling met siliconelaag
 • Onmiddellijk waarneembare resultaten
 • Beschermt de aders en biedt structurele ondersteuning
 • Bevordert de microcirculatie
 • Verstevigt het huidoppervlak en doet de huid er beter uitzien
 • Twee maal per dag gebruiken gedurende 2 à 3 maanden

Remescar Stick voor littekenbehandeling
Remescar voor littekenbehandeling is een geavanceerde siliconenstick ontworpen voor het verzorgen van littekens. Uit klinische studies is gebleken dat het product helpt bij het genezingsproces van zowel nieuwe als oude littekens die het gevolg zijn van operaties, brandwonden, insectenbeten, acne, striemen,… Er wordt een dunne en discrete laag op basis van silicone aangebracht op het litteken. Deze laag creëert een genezende micro-omgeving en houdt de natuurlijke vochtbalans van de huid in stand.

Dit medisch hulpmiddel vermindert littekenweefsel en maakt het gladder en zachter, maar herstelt ook de huid zodat de littekens minder zichtbaar worden. Remescar kan ook gebruikt worden als preventieve behandeling op gesloten wonden of na een laserbehandeling om zo littekens te vermijden en het branden en jeuken van de aangetaste zone tegen te gaan. De siliconen littekentherapie wordt door Remescar aangeboden in een handige stick en is hierdoor makkelijk te gebruiken. Je kan het overal meenemen en het is geschikt voor zowel gezicht als lichaam.

Kenmerken:

 • Medisch hulpmiddel
 • Vermindert de zichtbaarheid van oude en nieuwe littekens
 • Littekens veroorzaakt door operaties, brandwondes, insectenbeten, acne, …
 • Behandeling met siliconelaag
 • De combinatie van PVA en Beta-glucan bevordert de genezing
 • Bescherming tegen UV
 • Gebruiksvriendelijke stick
 • Onzichtbaar na aanbrengen
 • Twee maal per dag gebruiken gedurende 2 à 3 maanden

Over Remescar
Remescar is een merk van Sylphar, een jong Belgisch farmaceutisch bedrijf (2008) met hoofdzetel in Deurle. Vandaag is Sylphar een onderneming die innovatieve producten ontwikkelt welke in meer dan 63 verschillende landen verdeeld worden.

Sylphar is actief in 3 domeinen:

 • Medicated Skincare: met het innovatieve Remescar gamma
 • Oral Beauty: met toonaangevende merken zoals iWhite Instant
 • Oral Therapeutics: met producten voor koorstblaasjes en aften met merken zoals Herpatch en After

www.sylphar.com

Voor meer informatie
Voor meer informatie kan u contact opnemen met:

Muriel Henrotte (Sylphar)
muriel@sylphar.com
T. 09 321 70 80

Mieke Demeulenaere (PeppeRmint)
mdemeulenaere@peppermint.be
T. 02 210 02 51