Nestlé karamelliseert zijn beroemde Gecondenseerde Melk met Suiker

Nestlé karamelliseert zijn beroemde Gecondenseerde Melk met Suiker

Van de kleine brikjes uit onze kindertijd tot de tubes van onze tienerjaren: één op de drie Belgen zegt als kind Gecondenseerde Melk met Suiker van Nestlé te hebben gegeten, aldus een enquête uitgevoerd door iVOX(1). Deze lekkernij was één van de eerste producten van Nestlé en is in Europa al sinds 1878 op de markt. De authentieke smaak wordt van generatie op generatie doorgegeven en ondergaat vandaag een verjongingskuur dankzij een versie met karamel, die met haar unieke smaak en smeuïge textuur bij jong en oud in de smaak zal vallen.

De Gecondenseerde Melk met Suiker Caramel van Nestlé is een bereiding op basis van verse melk en suiker waaruit men het water heeft laten verdampen. Vervolgens wordt het mengsel op een laag vuur gekookt totdat de melk indikt en karamelliseert. Het is ook bekend onder de naam Dulce de Leche of Melkconfituur.

Een eenvoudig product … voor duizend-en-een lekkernijen
Als broodsmeersel, vulling voor taarten of ingrediënt voor zoete recepten, op een pannenkoek, een ijsje of fruit: de Gecondenseerde Melk met Suiker Caramel is verrassend eenvoudig en veelzijdig. Is er nog een restje over? Trakteer jezelf en lepel het lekker uit! Heerlijk genieten voor de allerkleinsten en een herontdekking van de smaken van weleer voor wie wat ouder is. Deze nog zoetere en smeuïgere versie biedt bovendien een mooie gelegenheid om een stukje smaak uit je kindertijd door te geven aan de nieuwe generaties.

Meer nostalgie in het zuiden van het land?
Volgens een enquête uitgevoerd door iVOX(1) heeft meer dan de helft van alle Franstalige Belgen (52,7%) in zijn kindertijd Gecondenseerde Melk met Suiker van Nestlé gegeten, tijdens het befaamde ‘tienuurtje’ op de speelplaats.

In Vlaanderen is die trend echter minder uitgesproken, met slechts 15,3% van de ondervraagde personen.

De Gecondenseerde Melk met Suiker Caramel van Nestlé is verkrijgbaar vanaf december 2014 in blik (397 g), en dat uitsluitend in de supermarkten en hypermarkten van CARREFOUR. Aanbevolen verkoopprijs: € 2,55.

Ontdek onze heerlijke recepten op www.nestle.be
__________________________________________________________________________________________
Over Nestlé
Nestlé Belgilux NV is gevestigd in België sinds 1925 en realiseerde in 2013 een omzet van ruim 450 miljoen euro. Nestlé heeft meer dan 700 werknemers in dienst in de verschillende bedrijven van de groep die in België zijn gevestigd. De belangrijkste activiteiten van de onderneming zijn de productie, invoer, uitvoer en verkoop van voedingsproducten in België en het Groothertogdom Luxemburg. De administratie en de marketing van Nestlé Belgilux NV zijn centraal gevestigd in Brussel, Birminghamstraat 221 / 1070 Brussel – Tel. 02 529 52 52

www.nestle.be

__________________________________________________________________________________________
(1) 1000 ondervraagde personen - oktober 2014 - foutmarge van 3,10%


Contact voor de pers:
PeppeRmint: Benoît Carion 0496 13 51 65 – bcarion@peppermint.be

Contacteer ons