Natuurlijk alternatief voor traditionele ontstekingsremmers

Traumeel® crème geregistreerd als homeopathisch geneesmiddel

Bij de behandeling van letsels en ontstekingen van het bewegingsapparaat worden standaard vooral traditionele ontstekingsremmers voorgeschreven. Nu kunnen artsen, apothekers en patiënten ook kiezen voor een natuurlijk alternatief voor de behandeling van letsels en ontstekingen van het bewegingsapparaat.

Uit internationaal onderzoek[1] bleek eerder al dat Traumeel® (crème en gel), geproduceerd door Heel, even doeltreffend is als een klassieke ontstekingsremmer (NSAID) bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de beweeglijkheid bij acute enkelverstuikingen. Dit jaar kende het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) een registratie toe aan Traumeel® crème. Het gaat om een registratie met als volledige indicatie: “Aandoeningen van het bewegingsapparaat met inbegrip van de ondersteunende behandeling van milde of matige traumata en van milde pijn en ontsteking van spieren en gewichten.”

 

92% van de patiënten wil het gebruik van traditionele ontstekingsremmers vermijden
Hoewel traditionele ontstekingsremmers (NSAID’s) ongewenste nevenwerkingen hebben, worden ze al jarenlang wereldwijd gebruikt om pijn en ontstekingen te behandelen. Vaak zijn de patiënten zich bewust van de nevenwerkingen bij regelmatig NSAID-gebruik en ondervinden ze er last van. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat 92% van de patiënten traditionele ontstekingsremmers zou vermijden, indien er een effectief alternatief voorhanden zou zijn.[2]

Traumeel® crème: een doeltreffend alternatief
Heel biedt met Traumeel® crème een natuurlijk alternatief.

Dankzij de registratie van Traumeel® crème kunnen artsen en apothekers meer dan ooit in alle vertrouwen voldoen aan de wensen van de patiënt en een doeltreffende behandeling in alle veiligheid adviseren bij letsels en ontstekingen van het bewegingsapparaat.

 “Ik gebruik Traumeel® in zijn diverse vormen ‘standaard’ bij sportletsels opgelopen tijdens voetbalmatchen of trainingen, omdat een sneller herstel gegarandeerd is. Bij zowel musculaire, tendineuze en/of ligamentaire problemen biedt het een onmiskenbare meerwaarde”, aldus Prof. Dr. Luc Vanden Bossche, specialist fysische geneeskunde aan het UZ Gent, clubarts van voetbalploeg KAA Gent en dokter van het nationale beloftenelftal. “Patiënten kunnen nu kiezen voor een natuurlijk geneesmiddel voor de behandeling van letsels en ontstekingen van het bewegingsapparaat. Naast de pijn die gepaard gaat met dit soort letsels, leidt ook vaak het onvermogen om te kunnen bewegen tot frustratie; daarom is het juist zo belangrijk om heel snel een doeltreffende en veilige therapie te kunnen instellen om een vlug herstel te bekomen.”

Heel slaat de brug tussen homeopathie en conventionele geneeskunde
De bioregulerende geneeskunde van Heel combineert de doeltreffendheid van conventionele geneesmiddelen met de veiligheid en goede tolerantie van klassieke homeopathie. In de klassieke homeopathie wordt uitsluitend een enkelvoudig geneesmiddel voorgeschreven in ongebruikelijke galenische vormen en gebaseerd op het totaalbeeld van de patiënt. De bioregulerende geneesmiddelen van Heel zijn samengesteld uit verschillende ‘ultra-low-dose’ natuurlijke bestanddelen en geproduceerd volgens de homeopatische bereidingsmethodes. Ze reguleren de natuurlijke genezingsprocessen in ons lichaam om zo weer tot een gezond evenwicht te komen. In tegenstelling tot de klassieke homeopathie worden bioregulerende geneesmiddelen gebruikt om een specifieke indicatie, zoals bv. aandoeningen van het bewegingsapparaat, te behandelen. Op die manier slaat Heel al meer dan 75 jaar de brug tussen homeopathie en conventionele geneeskunde.


Over Heel
Heel is het acroniem van de Latijnse uitdrukking “Herba est ex luce”, wat betekent: “de helende kracht van de plant komt uit het licht”. Het is ook het uitgangspunt van wat het bedrijf bedoelt met “healthcare designed by nature” (gezondheidszorg ontworpen door de natuur).

Heel ontwikkelt, produceert en verdeelt geneesmiddelen op basis van natuurlijke bestanddelen. Het bedrijf is niet alleen wereldleider in homeopathische combinatiepreparaten met een bioregulerende werking, maar ook pionier op het gebied van wetenschappelijk onderzoek in de natuurlijke gezondheidszorg. In samenwerking met universiteiten stimuleert Heel op een actieve manier het concept van bioregulerende geneeskunde en wil het een brug slaan tussen homeopathie en conventionele geneeskunde om de gezondheid van de patiënt te verbeteren.

‘Biologische Heilmittel Heel GmbH’, met hoofdzetel in Baden-Baden, Duitsland, en een personeelsbestand van 1400 mensen, realiseerde in 2013 een jaaromzet van 207 miljoen euro, waarvan 65% buiten Duitsland. Geneesmiddelen van Heel zijn beschikbaar via dochterondernemingen en distributiepartners in meer dan 50 landen over heel de wereld.

In België (Drongen) stelt Heel 57 mensen te werk. De vestiging in Drongen omvat ook een productie-eenheid, die onder andere instaat voor de productie van Traumeel®.

 www.heel.be.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met
PeppeRmint – Mieke Demeulenaere – [email protected] - 02/210 02 51

[1] Gonzalez de Vega C, Speed C, Wolfarth B et al. Traumeel vs diclofenac for reducing pain and improving ankle mobility after acute ankle sprain: A multicenter, randomized, blinded, controlled and non-inferiority trail. Int J Clin Pract 2013;67(10):979-89 

[2] Cijfers gebaseerd op een enquête uitgevoerd in opdracht van Heel in februari 2012, waarbij 250 Duitsers werden ondervraagd die ontstekingsremmers (NSAID’s) gebruikten. Van de ondervraagden was 63% zich bewust van de nevenwerkingen bij regelmatig NSAID-gebruik, 18% beweerde er last van ondervonden te hebben en 92% zei NSAID’s te zullen vermijden indien er een effectief alternatief voorhanden was. De enquête onderzocht de mening van patiënten met betrekking tot algemene NSAID-behandelingen zonder onderscheid tussen topisch en systemisch gebruik.