Maison Maille neemt zijn intrek bij Rob in Brussel en stelt een nieuwe, uitzonderlijke mosterd voor, vers van de pomp

Maison Maille neemt zijn intrek bij Rob in Brussel en stelt een nieuwe, uitzonderlijke mosterd voor, vers van de pomp

Vrijdag 7 november 2014 — Maison Maille, tot op heden slechts te vinden op enkele wereldberoemde locaties, zoals Dijon, de Place de la Madeleine in Parijs of Piccadilly in Londen, breidt uit en neemt zijn intrek bij dé ambassadeur van verfijnde producten: Rob in Brussel. Maison Maille biedt er exclusieve producten aan, en binnenkort ook een ‘limited edition’ truffelmosterd vers van de pomp, een waar genot voor echte fijnproevers. 

 

De selectie van Maison Maille
Als toonbeeld van de Franse culinaire verfijning opent Maison Maille enkel boetieks op gastronomische toplocaties, waar het een assortiment exclusieve producten aanbiedt. Zo zijn er ook in de miniboetiek bij Rob een veertigtal variëteiten mosterd, mayonaise, azijn en vinaigrettes verkrijgbaar, steeds in mooie potten of speciale collectiedoosjes, en soms in ‘limited edition’. Stuk voor stuk verrassende creaties, verdeeld in drie categorieën: Bouquets du jardin (bijvoorbeeld mosterd met parmezaan en basilicum of mosterd met pesto en rucola), Délices du monde (bijvoorbeeld mosterd met honing en balsamicoazijn uit Modena) en Héritage du terroir (bijvoorbeeld mosterd met oesterzwammen en cantharellen).

Truffelmosterd met chablis, vers van de pomp
Maison Maille werd meer dan 265 jaar geleden opgericht door vader en zoon Antoine-Claude Maille en kan bouwen op een lange traditie van creatief en innoverend vakmanschap. Deze knowhow, afkomstig van de grote mosterdmeesters uit Dijon, leeft nog steeds verder in de mosterd vers van de pomp, met zijn bijzondere, uiteenlopende smaken. De pomp uit Frans porselein en de stenen potten waarin de mosterd wordt aangeboden, vormen een levendige herinnering aan de achttiende eeuw, toen Antoine Maille hofleverancier was voor de grootste huizen in Europa. Een unieke ervaring die men enkel kan beleven in de exclusieve Maille-boetieks, en nu ook in de zuivelafdeling bij Rob, waar momenteel mosterd met chablis te verkrijgen is.

Vanaf eind november doet een nog  meer exclusieve mosterd zijn intrede bij Rob, en wel als ‘limited edition’.  Van deze truffelmosterd met chablis, gemaakt met stukjes zwarte truffel uit de Périgord, wordt wereldwijd maar enkele tientallen liters geproduceerd. De mosterd wordt vers uit de pomp aangeboden en bij het openmaken van de stenen pot komt een explosie aan aroma's vrij. Een klein lepeltje van deze mosterd geeft een eenvoudige steak een geheel nieuwe dimensie.

De eindejaarsfeesten zijn in aantocht…
Naast deze mosterdsoorten vers van de pomp, is ook het doosje Automne-Hiver 2014 tijdelijk en exclusief verkrijgbaar bij Rob. Een bijzondere verzameling mosterdspecialiteiten geïnspireerd door de banketten van het hof: frambozen met een snuifje cacao, verjus met een honingtoets, cantharellen met zuring. De zachte feestaroma's van het eindejaar zijn nu al in het land!

_____________________________________________________________________

Over Maille
In 1747 opent likeurstoker en azijnfabrikant Antoine-Claude Maille zijn boetiek in de Rue Saint-André des Arts in Parijs. Al heel snel wordt hij de hofleverancier van Louis XV en van andere koningshuizen in Europa. Maison Maille wordt een synoniem voor excellentie, verfijning en vakmanschap. Zo'n 267 jaar later maakt Maison Maille nog steeds de ene vindingrijke en verfijnde creatie na de andere. Met subtiele ingrediënten en gedurfde combinaties beantwoorden ze aan de behoeften van onze tijd en geven ze echte fijnproevers een originele en hoogstaande smaakbeleving.
www.maille.com
_____________________________________________________________________

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Benoît Carion (PeppeRmint– PR agency - FR)
T +32 (0)2.210.02.73
M +32 (0)496.13.51.65
bcarion@peppermint.be                                                                       

Mieke Demeulenaere (PeppeRmint– PR agency - NL)
T +32 (0)2.210.02.51
M +32 (0)471.44.62.07
mdemeulenaere@peppermint.be