In kleur terug naar school met STABILO

In kleur terug naar school met STABILO

Woensdag 15 juni 2016 — De boekentassen staan nog maar goed en wel in de kast, of we maken ons al klaar voor september! Dan is het weer tijd voor het lijstje met schoolbenodigdheden, en gaan we op zoek naar de beste spulletjes om de kinderen met een gerust hart naar school te sturen. Schoolspullen zijn belangrijk, en de instrumenten die je kind gebruikt om te schrijven en om te leren schrijven, zijn nog veel belangrijker. Met meer dan 160 jaar ervaring weet STABILO dat beter dan wie ook. Leren schrijven is een belangrijke mijlpaal in het leven van je kind. Daarom stelt STABILO EASYstart voor: een assortiment ergonomische en kleurrijke pennen, speciaal ontworpen voor het schrijfonderwijs. Zowel rechts- als linkshandige kinderen kunnen met deze pennen comfortabel schrijven.

Leren schrijven is kinderspel!
Ooit hebben we allemaal onze eerste stapjes gezet in de wondere wereld van schrijven en tekenen. Zo rond de leeftijd van 5-8 jaar krijgen kinderen echt de smaak van het schrijven te pakken. Bij de jongste kinderen kan de keuze van het schrijfinstrument nog een grote invloed hebben op de schrijfgewoontes, die ze een leven lang meedragen. Het design van de schrijfbenodigdheden moet dan ook aangepast zijn aan de fysieke kenmerken, de vaardigheden en de mogelijkheden van kinderen. STABILO is een pionier op dit gebied. Met de hulp van deskundigen (wetenschappers en leerkrachten) ontwikkelt STABILO al meer dan tien jaar lang speciale potloden en pennen, aangepast aan iedere leeftijdsfase en geschikt voor kinderhandjes. Het assortiment EASYstart heeft zijn deugdelijkheid bewezen en sleepte al heel wat prijzen in de wacht. Tal van deskundigen bevelen deze materialen dan ook aan.

Prof. dr. Ralph Bruder, hoofd van het Instituut voor Ergonomie van de Technische Universiteit van Darmstadt en expert in ergonomische producten, zegt: "De producten van STABILO EASYstart doen het beter in de tests, want ze zijn er in aparte versies voor links- en rechtshandigen. Dankzij de ergonomische gripzones bieden deze schrijfinstrumenten een optimale ondersteuning voor kinderen die leren schrijven. Als wetenschapper kan ik STABILO EASYstart aanbevelen voor ouders."

Leren schrijven is een proces, en voor iedere fase van dat proces is er een geschikt schrijfinstrument. De familie STABILO EASYstart bestaat uit de EASYgraph, de EASYoriginal en de EASYbirdy.

EASYgraph, een goed begin is het halve werk
De eerste avonturen van het schrijven op papier beginnen wanneer het kind een potlood vastpakt en zijn eerste krabbels zet. Het is dan ook logisch dat je een aangepast potlood geeft voor de eerste cijfers en letters. De STABILO EASYgraph is een ergonomisch grafietpotlood, speciaal ontwikkeld voor kleine handjes. Over de hele lengte van de driehoekige houten schacht (PEFC-gecertificeerd) zijn voorgevormde inkepingen aangebracht voor extra grip. Die inkepingen helpen je kind om het potlood op de correcte manier vast te houden. Het potlood heeft een brede HB-punt en is geschikt om mee te schrijven of te tekenen. Zoals alle producten in het assortiment, is ook de EASYgraph er in aparte versies voor links- en rechtshandigen. Voor meer variatie is de EASYstart er ook als kleurpotlood, in een set van 12 vrolijke, complementaire kleuren.

Aanbevolen verkoopprijs voor een set van 2 potloden STABILO EASYgraph: € 3.

EASYoriginal, ideaal om mee te leren schrijven
Om goed te schrijven, heb je goed materiaal nodig. De STABILO EASYoriginal is een ergonomische rollerpen, verkrijgbaar in heel wat leuke kleurencombinaties. Navullen is kinderspel, want op iedere inktvulling zit een nieuwe punt. Met deze pen schrijft je kind vloeiender en prettiger. De STABILO EASYoriginal loopt niet uit en krast niet op het papier. Zo kan je kind zich helemaal concentreren op een correcte pengreep. De blauwe inkt is uitwisbaar met een gewone inktwisser. Dankzij de gebogen vorm is de STABILO EASYoriginal perfect geschikt voor kinderhandjes. De pen ligt goed in de hand en (belangrijk!) is vederlicht. Dankzij de ergonomische grip kan je kind er meteen mee overweg. Bovendien is de STABILO EASYoriginal er in een versie voor links- en rechtshandigen! Wedden dat de klasgenootjes ook zo'n pen willen?

Aanbevolen verkoopprijs van de STABILO EASYoriginal: € 6,50.

EASYbirdy, de vulpen in een nieuw kleedje
Als je kind het schrijven eenmaal onder de knie heeft, breekt er een nieuw cruciaal moment aan: de keuze van de eerste vulpen. De STABILO EASYbirdy kwam op de markt in 2015 en is daarmee het jongste broertje in de STABILO-schrijfwarenfamilie. Ook deze pen is verkrijgbaar in een aparte versie voor links - en rechtshandigen. De vulpen is bestemd voor kinderen vanaf 7 jaar en krijgt een nieuw kleedje dankzij STABILO! De schrijfpunt kan in drie verschillende hoeken op de pen worden geplaatst, zodat ieder kind de beste schrijfhouding kan ontwikkelen. De vulpen is verkrijgbaar in vier kleuren naar keuze. De gripzone van antislipmateriaal vergemakkelijkt de pengreep. STABILO laat geen enkel detail aan het toeval over: door het venstertje kun je altijd zien hoeveel inkt er nog in de pen zit.

In de betere kantoorboekhandels verspreid over het land kun je de STABILO EASYbirdy laten aanpassen aan de hand van je kind. De punt is ook los verkrijgbaar (een geruststelling voor de ouders en een opluchting voor de kinderen!).

Aanbevolen verkoopprijs voor de STABILO EASYbirdy: € 17.

Leren schrijven wordt pas echt leuk met STABILO EASYstart!

STABILO-verkooppunten in België: https://www.stabilo.be/verkooppunten/

Voor meer informatie over de producten van STABILO, ga naar:
www.stabilo.be
www.facebook.com/STABILObelgium
www.youtube.com/STABILOchannel

Neem voor meer informatie contact op met:
PeppeRmint
Benoît Carion
bcarion@peppermint.be
0496 13 51 65

 

EASYgraph
EASYoriginal
EASYoriginal
EASYbirdy
EASYbirdy