EXKi opent op 16 september een nieuwe vestiging in het Wijnegem Shopping Center

EXKi opent op 16 september een nieuwe vestiging in het Wijnegem Shopping Center

EXKi - Nature's Kitchen

Maandag 1 september 2014 — De Belgische gezonde fastfoodketen EXKi opent een derde vestiging in Antwerpen op 16 september. Na de De Keyserlei en de Wiegstraat kiest EXKi voor het Wijnegem Shopping Center. Hiermee komt EXKi aan zes vestigingen in Vlaanderen. Het is de eerste EXKi in België die een barista in dienst heeft voor het serveren van semi-manuele koffie.

De lancering van een derde EXKi restaurant in Antwerpen betekent een nieuwe stap in de uitbreiding van het EXKi-netwerk in Vlaanderen : « We zijn al aanwezig in Leuven, Gent en Brugge. De opening van een nieuwe EXKi in het shopping center van Wijnegem illustreert onze wil om EXKi verder uit te bouwen in Vlaanderen », zegt Frédéric Rouvez, medeoprichter van het Belgische label.

De EXKi restaurants stralen gezelligheid uit. Zoals overal in België zal er ook in Wijnegem een zen hoekje aanwezig zijn waar zowel nationale als internationale pers en Wi-Fi kosteloos beschikbaar zijn. EXKi engageert zich om de kwaliteit en de smaak van de producten te waarborgen door uitsluitend qualiteitsvolle ingrediënten te kiezen die vers, locaal, seizoensgebonden, bio en/of fairtrade zijn, daar waar mogelijk. Op elk moment van de dag kunnen de EXKi producten meegenomen worden of ter plaatse geconsumeerd worden : ontbijt, lunch, vieruurtje of warme gerechten ‘s avonds.

In het nieuwe EXKi restaurant in Wijnegem worden 12 banen gecreëerd waardoor de kaap van 400 werknemers binnenkort overschreden wordt in België (ongeveer 395 momenteel). Een van de 12 jobs is weggelegd voor een barista. De vestiging in Wijnegem is het eerste EXKi restaurant in België waar er een barista werd aangeworven voor het serveren van de verschillende koffies zoals de terzetto of nog de cappuccino. Hiervoor heeft EXKi een project opgestart in samenwerking met Café Liègois. Het koffie-aanbod werd, samen met een team van deskundigen, specifiek ontwikkeld voor de machine van ‘Dalla Corte’. Iedere koffie vereist een aangepaste maling, doorlooptijd en temperatuur om een harmonieuze volle koffiesmaak te bekomen met veel karakter. Barista Ilias Beyers: “Koffie zetten is voor mij een kunst. Het zelf malen van de koffiebonen, het toevoegen van het melkschuim of de verschillende laagjes maken voor de perfecte koffie verkeerd,… ik doe het allemaal met heel veel passie.

Het EXKi restaurant heeft een oppervlakte van 182m2 en 86 zitplaatsen waar men even kan uitblazen en genieten van een ruim assortiment slaatjes, broodjes, desserts of een lekker kopje koffie. Nicole Bats, manager van het Wijnegem Shopping Center: “Wij zijn blij met de komst van EXKi omdat zij toevoegen wat nog ontbrak in het horeca-aanbod van Wijnegem Shopping Center.

 

Praktische informatie
Adres van het 37ste EXKi restaurant in België:
EXKi Wijnegem Shopping Center - Turnhoutsebaan 5, 2110 Wijnegem.

Openingsuren:
Maandag tot donderdag: 08:00 – 20:00
Vrijdag:08:00 – 21:00
Zaterdag: 08:00 – 20:00
Zondag: enkel open op speciale Wijnegem Shopping Center openingsdagen

 

Noot voor de redactie:
Wil je EXKi Wijnegem graag eens uitproberen?
Stuur dan een mailtje naar mdemeulenaere@peppermint.be met de vermelding van je naam, het medium waarvoor je werkt en de datum waarop je graag wil langskomen.

 

Over EXKi
Het begon allemaal in 1999 toen drie vrienden, Nicolas, Frédéric en Arnaud, gedreven door hun gezamenlijke passie voor lekker eten, een idee ontwikkelden om een kwalitatief snelrestaurant te openen op basis van natuurlijke producten. Het trio opent zijn eerste adres op 9 januari 2001 in de Naamsepoort in Brussel. Het begin van een mooi verhaal…

Vandaag heeft EXKi 75 restaurants in 6 landen. Het merk heeft zopas twee nieuwe adressen geopend in Parijs en één in New York: EXKi Beaugrenelle, EXKi Montorgueil en EXKi Manhattan.

_____________________________________________________________________

Voor meer informatie kan u terecht bij :

Benoît Carion (PeppeRmint – PR agency - FR)
T +32 (0)2.210.02.73
M +32 (0)496.13.51.65
bcarion@peppermint.be                                                                    

Mieke Demeulenaere  (PeppeRmint – PR agency - NL)
T +32 (0)2.210.02.51
M +32 (0)471.44.62.07
mdemeulenaere@peppermint.be

Laura Walckiers (EXKi)                                                                                                               
M +32 (0)491.34.40.40                                     
laura.walckiers@exki.be

EXKi Wijnegem Barista - Ilias Beyers