De ecoTEC exclusive van Vaillant, een duurzaam condensatiegaswandketel

De ecoTEC exclusive van Vaillant, een duurzaam condensatiegaswandketel

Donderdag 15 oktober 2015 — Al meer dan 140 jaar een innovator op het gebied van verwarmingstechnologie op gas heeft Vaillant ook op het gebied van condensatietechnologie zijn reputatie meer dan bewezen. Vaillant is continu op zoek naar oplossingen die de toestellen nog zuiniger, milieuvriendelijker en gebruiksvriendelijker maken. Het meest recente voorbeeld hiervan is de ecoTEC exclusive, een technologisch geavanceerde condensatiegaswandketel, die vanop afstand bediend kan worden. Hierdoor is de ecoTEC exclusive het eerste product in België dat het Green iQ-label van Vaillant draagt. Bovendien wordt dit kwaliteitsvolle toestel geleverd met een garantie van 5 jaar.

Een duurzaam systeem
De ecoTEC exclusive maakt gebruik van het gloednieuwe 'all-gas'-systeem, wat zorgt voor maximale efficiëntie en dus een lager gasverbruik. Er werd ook extra aandacht besteed aan het elektriciteitsverbruik: in de wachtstand bedraagt dit amper 2 kWh, wat minder is dan wat een radio verbruikt.
Met zijn energie-efficiëntieklasse A voldoet de ecoTEC exclusive aan de ErP-richtlijn. In combinatie met een regelaar kan zelfs klasse A+ behaald worden. Op technisch vlak is de ecoTEC exclusive een absoluut hoogstandje. Deze condensatiegaswandketel slaagde er dan ook in de 'Red Dot Design Award 2015' in de wacht te slepen, een prijs die wordt toegekend aan producten die zich laten opmerken door hun uitzonderlijke innovatie, gebruiksvriendelijkheid en milieuvriendelijkheid.

De ecoTEC exclusive is verkrijgbaar in twee verschillende vermogens: 18 kW (VC 186) en 30 kW (VC 286).

Green iQ-label
Green iQ is het eerste label bij Vaillant voor producten die efficiëntie, duurzaamheid en connectiviteit optimaal weten te combineren. Dergelijke toestellen moeten dus vernuftig ontworpen, van een uitzonderlijke kwaliteit, milieuvriendelijk en toekomstbestendig zijn.

Dankzij het hoge thermische rendement dat mogelijk gemaakt wordt door een combinatie van intelligente sensoren die de pomp en de hydraulica aansturen, de nieuwe Green iQ-stand en het ruime modulatiebereik tussen 10 en 100%, produceert de ecoTEC exclusive uitsluitend warmte wanneer dat nodig is. Dit zorgt voor een lager gas- en elektriciteitsverbruik en dus voor een lager energiebudget, terwijl er ook rekening gehouden wordt met het milieu. De ecoTEC maakt niet alleen optimaal gebruik van grondstoffen, maar bestaat ook voornamelijk uit recycleerbare materialen en wordt op een maatschappelijk verantwoorde wijze in Duitsland gemaakt. Kortom, een uitermate duurzame verwarmingsketel.

De ketel vanop afstand bedienen
De VR 900-internetmodule is standaard ingebouwd in de ecoTEC exclusive. Door de ketel te combineren met de multiMATIC VRC 700-regeling en de multiMATIC-app voor uw smartphone of tablet, kunt u uw verwarmingssysteem comfortabel vanuit uw zetel of zelfs op afstand bedienen. U kunt de multiMATIC-app gratis downloaden via de App Store of via Google Play.

Meer informatie over de ecoTEC exclusive vindt u op www.vaillant.be/ecoTECexclusive.

_________________________________________________________________

Neem voor meer informatie contact op met:
Benoît Carion (PeppeRmint)
02 210 02 73 - bcarion@peppermint.be

Xavier Lalieu (Vaillant)
02 334 93 00 - xavier.lalieu@vaillant.be


Over Vaillant Group
Vaillant Group is marktleider in Europa en stelt wereldwijd 12.000 mensen tewerk binnen de sector van de verwarmingstechnologieën. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Remscheid, Duitsland. De groep, die in 2014 een omzet van 2,33 miljard euro boekte, besteedt heel wat aandacht aan onderzoek en ontwikkeling om steeds zo goed mogelijk aan de behoeften van de klant te kunnen beantwoorden. De afdeling O&O telt 740 medewerkers en is daarmee niet alleen een van de grootste, maar zeker ook een van de meest creatieve binnen de sector. Vaillant Group is eigenaar van meer dan 2000 octrooien en dient er jaarlijks bijna 50 nieuwe in.

Over Vaillant Group België
Het Belgische filiaal van Vaillant Group dat actief is binnen het domein van de verwarmingstechnologieën is gevestigd te Drogenbos en stelt 425 personen te werk. Met een omzet van 143 miljoen euro in 2014 mocht de onderneming zich ook in België marktleider noemen.