Groupe BERTRAND en Qualium Investissement knopen exclusieve onderhandelingen aan met het oog op de overname van de groep QUICK

Groupe BERTRAND en Qualium Investissement knopen exclusieve onderhandelingen aan met het oog op de overname van de groep QUICK

Parijs – De Groupe BERTRAND en Qualium Investissement kondigen aan dat ze exclusieve onderhandelingen hebben aangeknoopt met het oog op de overname van de groep QUICK en zijn 509 restaurants. 

 

De Groupe BERTRAND is een Franse, familiale ondernemersgroep en een van de marktleiders in de restaurantsector in Frankrijk. De groep is de meerderheidsaandeelhouder van BURGER KING® Frankrijk, een joint venture die de master franchise BURGER KING® in Frankrijk bezit. Met de overwogen toenadering zou het nieuwe geheel de op één na grootste fastfoodspeler van Frankrijk worden. 

In Frankrijk zouden de Quick-restaurants geleidelijk overschakelen naar het merk BURGER KING®. Het merk QUICK zou behouden blijven in België, Luxemburg en buiten Europa. 

Deze operatie zal met name onderworpen zijn aan het advies van de personeelsvertegenwoordigers, aan de noodzakelijke goedkeuringen voor de herschikking van de bestaande obligatieleningen en de goedkeuring van de mededingingsinstanties. De operatie zou tegen het einde van het jaar kunnen worden afgerond. 

Olivier Bertrand, voorzitter en oprichter van de Groupe BERTRAND, verklaart: "Ik ben bijzonder enthousiast bij het vooruitzicht van dit project, dat het mogelijk moet maken de ontplooiing van BURGER KING® in Frankrijk te versnellen en zijn groeiambities opwaarts te herzien. We zijn ervan overtuigd dat het samenvoegen van alle talenten van de twee groepen, BURGER KING® en QUICK, het mogelijk zal maken om de komende jaren een nieuw fastfoodlandschap in Frankrijk uit te tekenen. Wij hebben alle vertrouwen in Cédric Dugardin, zijn teams en de franchisenemers en hun deelname aan dit ambitieuze project. » 

"Qualium Investissement staat de groep QUICK sinds 2007 bij in de ontwikkeling van zijn netwerk. De gesprekken die we met de Groupe BERTRAND hebben aangeknoopt, zouden tot een degelijk ondernemingsproject met reële ontwikkelingsvooruitzichten moeten leiden om zo de nieuwe, grote speler in de restaurantsector te vormen," aldus Jean Eichenlaub, voorzitter van Qualium Investissement. 

_________________________________________________________________

 Over de groep Quick 

 De Europese fastfoodgroep Quick is vooral aanwezig in Frankrijk, België en Luxemburg. Op 31/12/2014 beschikte de groep over 19.000 werknemers en een netwerk van 495 restaurants. In 2014 boekte de groep Quick een omzet van 1,029 miljard euro. 

Voor meer informatie: www.quick.fr 

Over de Groupe BERTRAND 

De Groupe Bertrand is een familiale groep die werd opgericht door Olivier Bertrand en die restaurants, hotels en drankendistributiebedrijven runt voor een totale omzet van 600 miljoen euro. In de restaurantsector beheert de Groupe Bertrand luxerestaurants, klassieke restaurants, fastfoodrestaurants en concessies. De groep is de meerderheidsaandeelhouder van BURGER KING® Frankrijk, een joint venture die de master franchise BURGER KING® voor Frankrijk bezit. Bij de grootste merken van de Groupe Bertrand vinden we Au Bureau, Café Leffe, Angelina, Brasserie Lipp, het Saint James Paris en het Relais Christine. De Groupe Bertrand, die zijn hoofdzetel in Parijs, Frankrijk, heeft, werd opgericht in 1997. Meer informatie vindt u op www.groupe-bertrand.com. 

Over Qualium Investissement 

Qualium Investissement, dochteronderneming uit de concurrentiële sector van de Caisse de Dépôts en erkend door de AMF, beheert kapitalen voor rekening van zowel Franse als buitenlandse derden. Qualium Investissement werd in 1998 opgericht en beheert 1,2 miljard euro van meer dan 40 Franse en buitenlandse derde onderschrijvers. 

Sinds de oprichting ervan heeft het geïnvesteerd in een zestigtal ondernemingen die actief zijn in alle grote economische sectoren (industrie, voedingsmiddelen, gespecialiseerde distributie, engineering enz.). 

Voor meer informatie: www.qualium-investissement.com 

Over BURGER KING Frankrijk 

BURGER KING® Frankrijk is een joint venture die de master franchise in handen heeft voor het beheer en de ontwikkeling van de BURGER KING®-restaurants in Frankrijk. De hoofdaandeelhouder van de onderneming is de Groupe BERTRAND, een Franse, familiale ondernemersgroep. Restaurant Brands International Inc., de eigenaar van het merk BURGER KING®, heeft een minderheidsbelang in BURGER KING® Frankrijk. BURGER KING® Frankrijk zal tegen eind 2015 in Frankrijk 50 restaurants tellen. De onderneming, die haar hoofdzetel in Parijs heeft, werd opgericht in 2013. 

Perscontacten 

Perscontact voor Quick – Brunswick 

Agnès Catineau - quick@brunswickgroup.com - +33 (0)1 53 96 83 83 - 

Perscontact voor Groupe BERTRAND - HOPSCOTCH PARIS 

Mathieu Morel – mmorel@hopscotch.fr – +33 (0)6 08 70 63 61 

Perscontact voor Qualium Investissement – agence Shan 

Arnaud Monnin - +33 (0)1 44 50 51 77 / +33 (0)6 24 76 83 40 

Perscontact voor BURGER KING® Frankrijk - HOPSCOTCH PARIS 

Mathieu Morel – mmorel@hopscotch.fr – +33 (0)6 08 70 63 61 

Contacteer ons
Agnès Catineau Perscontact voor Quick – Brunswick
Arnaud Monnin Perscontact voor Qualium Investissement – agence Shan
Mathieu Morel Perscontact voor Groupe BERTRAND - HOPSCOTCH PARIS
Mathieu Morel Perscontact voor BURGER KING® Frankrijk - HOPSCOTCH PARIS
Agnès Catineau Perscontact voor Quick – Brunswick
Arnaud Monnin Perscontact voor Qualium Investissement – agence Shan
Mathieu Morel Perscontact voor Groupe BERTRAND - HOPSCOTCH PARIS
Mathieu Morel Perscontact voor BURGER KING® Frankrijk - HOPSCOTCH PARIS