Skip to Content
Bistronomy event Leffe @ Michel Van Tricht

Bistronomy event Leffe @ Michel Van Tricht

Leffe, de Meesters van het Aperitief

De bijeenkomsten van de Bistronomy Club: dat zijn momenten van smaakvol genieten waarbij een kleine groep gastronomen op zoek gaat naar uitmuntendheid, streekgebonden smaken en savoir-faire. Ze ontmoeten elkaar in een bistrosfeer en maken kennis met ambachtelijke producten, zorgvuldig geselecteerd door onze specialisten van de streekgebonden keuken. Een exclusief moment gewijd aan de kunst van het goede leven en het ontdekken van nieuwe kaas-bier- en ham-biercombinaties. Op 8 mei waren de fijnproevers te gast bij Michel Van Tricht, de bekende kaasmeester en -affineur.

De Meesters van het Aperitief
In de top vijf van Leffe-waarden prijkt authenticiteit. Een uitgesproken wil om echtheid na te streven via ontmoetingen met ambachtelijke producenten die de liefde voor smaak cultiveren. Vanuit die filosofie is het project ‘De Meesters van het Aperitief’ ontstaan. Een fraaie gelegenheid om dat unieke borrelmoment te herontdekken, waarbij iedereen kan genieten van de negen Leffe-bieren in combinatie met diverse streekproducten. De zuurheid van het bier en het vetgehalte van de kaas en de ham versmelten tot een verrukkelijke explosie van nooit eerder ervaren smaken.
 

Bistronomische ontmoetingen zijn een zoektocht naar de perfecte symbiose
Het vertrekpunt van de bistronomische ontmoetingen lag – hoe kan het ook anders - in de abdij van Leffe, in Dinant. Het werd een bijzondere ontmoeting tussen kaasmeester-affineur Michel Van Tricht en Leffe-meesterbrouwer Charles Nouwen: samen creëren ze nieuwe combinaties tussen bier en kaas en tussen bier en ham.

Om de video’s van deze ontmoeting te bekijken verwijzen we naar http://leffe.com/nl/nieuws/de-meesters-van-het-aperitief/bekijk-de-eerste-aflevering-van-de-ontmoetingen-met-onze

Ontdek ook onze andere tips voor een uniek en onvergetelijk aperitiefmoment : http://www.leffe.com/nl/nieuws/de-aperitiefspecialisten/leffe-kazen


Bistronomy Leffe @ Michel Van Tricht
Op de bijeenkomst waren Michel Van Tricht en Rudy Beckers (zytholoog bij Leffe) de twee experts die hun passie kwamen delen met een selectieve groep gastronomen. Ze wilden hun liefde voor smaak en hun savoir-faire doorgeven. Een uitwisseling van kennis en passie die resulteerde in een uitbarsting van smaken en emoties .

- Leffe Blond en Brillat-Savarin: een perfect huwelijk.
- Leffe Bruin en gerookte Ganda ham: pure elegantie in de mond.
- Leffe Ruby en ambachtelijke Polle Neteling geitenkaas: aroma’s van rode vruchten en rozen zijn een perfecte combinatie met het zachte karakter van een verse kaas. Een explosie van smaken. 
- Leffe Royale en Comté de Montagne: het karakter van het bier past perfect bij het fruitige aroma van de kaas.

Zie ook http://www.leffe.com/nl/nieuws/de-meesters-van-het-aperitief om de video’s van eerdere ontmoetingen te bekijken.
 

Leffe, bier gebrouwen door de eeuwen heen…
800 jaar. Zoveel tijd had Leffe nodig om het perfecte brouwsel te verkrijgen. Evenwichtig, verfijnd en contrastrijk, soms fruitig, soms robuust. 800 jaar, dat is een erg lange maar tegelijk ook korte tijd, als je bedenkt welk traject de mannen, meester-brouwers en paters hebben afgelegd bij het maken, in de zuiverste brouwerstraditie, van een van de meest populaire bieren in België, Frankrijk, Nederland en Luxemburg.

… dat je drinkt met plezier en verstand
Leffe is meer dan een gedeelde passie, meer dan alleen bier. Leffe belooft je een uniek aperitief met een perfecte balans tussen de verschillende smaken van de bieren en de streekproducten, gemaakt door ambachtslieden van een ongeëvenaarde authenticiteit. Blonde Leffe met verse kaas, Leffe Ruby met halfharde kaas… Alle combinaties, of toch bijna, zijn toegestaan. Voor meer informatie: http://www.leffe.com/nl/nieuws/de-aperitiefspecialisten/leffe-kazen en http://www.leffe.com/nl/nieuws/de-meesters-van-het-aperitief

 

Hoe serveer je een perfecte Leffe?
Goede ingrediënten alleen zijn niet voldoende om de smaak van een authentiek Leffe-aperitief te creëren. Om die smaak terug te vinden, moet je de volgende drie basisregels kennen:

  1. De ideale schenktemperatuur varieert volgens het soort bier. Bruin bier drink je tussen 8°C en 15°C, terwijl blond bier onder de 6°C moet zitten.
  2. Degusteer progressief: begin met de minst pittige kazen en ga vervolgens over op de sterkere kazen. Bij ham neem je ook altijd een beetje vet om een perfecte harmonie te creëren.
  3. Om de mond steeds zuiver te houden, proef je eerst de kaas en de ham, gevolgd door een paar slokken bier. Vervolgens draai je die volgorde om om andere smaaknuances te ontdekken.
     

Over Leffe
Leffe is één van de oudste Belgische abdijbieren, met een traditie die teruggaat tot 1240. Het is een authentiek Belgisch degustatiebier, dat tot op heden gebrouwen wordt met respect voor zijn diepgewortelde traditie. De specifieke samenstelling met ingrediënten als mout, maïs en hop, creëert een rijke, volmondige en toegankelijke smaak die van Leffe het degustatiebier bij uitstek maakt. Met zijn uitgesproken karakter is het ook een bier waar steeds meer mensen van genieten bij het aperitief. De bieren van de Leffe-familie hebben een rijke en volle smaak, worden gebrouwen met ingrediënten van de hoogste kwaliteit en bieden een recept voor de aangename momenten in het leven, waarvan men samen geniet. Leffe wordt vandaag gedeeld en gesmaakt door consumenten in meer dan 70 landen over de hele wereld. In België is Leffe marktleider in het segment van de abdijbieren. Neem een kijkje op onze websites : www.leffe.com en www.ab-inbev.be.

Perscontact InBev Belgium:
InBev Belgium, Natacha Schepkens, 0479 92 46 43 natacha.schepkens@ab-inbev.com
InBev Belgium, Karen Couck, 0479 92 46 43 – karen.couck@ab-inbev.com


PepperRmint, Benoît Carion 0496 13 51 65– bcarion@peppermint.be
 

Contacteer ons