BENECOL® lanceert BENECOL® Plus

BENECOL® lanceert BENECOL® Plus

Vrijdag 19 augustus 2016 — Benecol® bevestigt zijn rol als pionier in cholesterolverlagende voeding en lanceert Benecol® Plus met Boter, een product dat 30% efficiënter is*.

Benecol® Plus met Boter: lekker én minder cholesterol
Om nog beter in te spelen op de behoeften van zijn consumenten blijft Benecol® zijn productassortiment uitbreiden met cholesterolverlagende producten. Er is nu keuze tussen twee soorten producten: Benecol® en het nog efficiëntere Benecol® Plus.

Benecol® Plus met Boter is niet alleen 30%* efficiënter maar brengt als eerste cholesterolverlagende boterproduct een revolutie teweeg op de markt. Dankzij deze heerlijke mix van koolzaadolie en lekkere boter in combinatie met een uniek ingrediënt, plantenstanolesters**, kunnen de liefhebbers van boter eindelijk het genot verenigen met een (tot 12,5%) verlaagde cholesterol. Met zijn smeuïge textuur is Benecol® Plus met Boter heerlijk op brood en ideaal voor alle gerechten. Slechts 3 porties van 10 gram bieden de consument de perfecte hoeveelheid voor een optimaal effect. Benecol® Plus met Boter is het beste alternatief voor margarine en traditionele boter.

Met de lancering van de allereerste cholesterolverlagende margarine op de Belgische markt in 1999 heeft Benecol® zijn rol als pionier in het domein duidelijk aangetoond. Het merk ging vervolgens verder op hetzelfde elan, met de lancering van de eerste cholesterolverlagende yoghurtdrink in 2013 en de eerste cholesterolverlagende fruit- en sojadranken in 2007. In 2016 wordt het gamma verder uitgebreid met Benecol® Plus, om de consument nog meer keuze te bieden.

* In vergelijking met het normale gamma en berekend op basis van de erkende doeltreffendheid van plantenstanolen. In 2-3 weken tijd wordt de cholesterol verlaagd met 10-12,5% voor producten die een dagelijkse dosis van 2,5-3 gram plantenstanolen leveren (Benecol® Plus) en met 7-10% voor de producten die een dagelijkse dosis van 1,5-2,4 gram plantenstanolen leveren (andere Benecol®-producten).

** Alle Benecol®-producten bevatten plantenstanolesters, een uniek voedingsingrediënt dat de cholesterol actief verlaagt. De doeltreffendheid daarvan is aangetoond door meer dan 70 gepubliceerde klinische studies naar tal van parameters, uitgevoerd bij uiteenlopende populaties en patiëntengroepen. De voordelen worden eveneens aanbevolen door verschillende internationale richtlijnen voor de preventie en behandeling van hart- en vaataandoeningen en dyslipidemie. Ook de Europese Unie heeft een gezondheidsclaim van plantenstanolen goedgekeurd.

Benecol® Plus met Boter is verkrijgbaar in een formaat van 225 gram. De aanbevolen verkoopprijs bedraagt 4,49 euro. 

________________________________________

 

Neem voor meer informatie contact op met: 
PeppeRmint
Benoît Carion
bcarion@peppermint.be
+32 (0)496 13 51 65

Over Benecol®:
Benecol® is het enige gamma voedingsproducten dat plantenstanolesters bevat, een uniek cholesterolverlagend bestanddeel. Plantenstanolesters verlagen de ‘slechte’ cholesterol (LDL) aanzienlijk door samen met het lichaam gedeeltelijk te verhinderen dat cholesterol in de bloedbaan wordt opgenomen. Een dagelijkse inname van 1,5 tot 3 g plantenstanolen helpt de ‘slechte’ cholesterol (LDL) met 7 tot 10% te verlagen in 2 tot 3 weken, zonder de ‘goede’ cholesterol (HDL) in het lichaam aan te tasten. In combinatie met een gezonde voeding en levensstijl dragen Benecol®-voedingsmiddelen bij tot een lagere ‘slechte’ cholesterol.

Advies voor de consument:
- Benecol® is mogelijk niet geschikt als voedingsmiddel voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, en voor kinderen jonger dan 5 jaar.
- Neemt u geneesmiddelen om uw cholesterol te verlagen, raadpleeg dan een arts voordat u Benecol®-producten gebruikt.
- Neem niet meer dan 3 g plantenstanolen per dag in. Een hogere dagelijkse consumptie heeft geen extra cholesterolverlagend effect.
Meer informatie over Benecol® vindt u op onze website: www.benecol.be.