DIADORA KONDIGT DE COMEBACK VAN DE BRASIL ITALY OG AAN, VERKRIJGBAAR IN BELGIË VANAF JUNI

DIADORA KONDIGT DE COMEBACK VAN DE BRASIL ITALY OG AAN, VERKRIJGBAAR IN BELGIË VANAF JUNI

Twee wereldkampioenschappen, vijf FIFA Ballons d’Or, verschillende Champions League-bekers en tal van nationale en internationale clubtitels in vier decennia van overwinningen en succes …
Dit is niet het palmares van de een of andere virtuele superkampioen. Het is de erelijst van een schoen. De Brasil heeft voetbalgeschiedenis geschreven en schitterde op het veld met enkele van de beste spelers ooit.
Diadora kondigt nu de comeback aan van deze schoen. De nieuwe versie – de Italy OG – is vervaardigd uit dezelfde hoogwaardige materialen als de oorspronkelijke uitvoering in de Italiaanse fabriek van het merk. Een knap staaltje kwaliteit made in Italy!
De Brasil Italy OG overtuigt zelfs de meest veeleisende voetballers, dankzij het waterafstotende volnerfkangoeroeleer van superieure kwaliteit en het meerlagige stiksel vooraan. De schoen voelt uitermate zacht aan en heeft een perfecte pasvorm, voor het ultieme draagcomfort.
De hydrotechnische microvezel in de voering en het lipje zorgt ervoor dat de schoen waterdicht is en altijd comfortabel zit, zelfs op een slechte ondergrond. Het anatomische Ergos NP-voetbed (nylon/polypropyleen) garandeert lichtheid en flexibiliteit, topprestaties en optimaal comfort. Dankzij het exclusieve schokabsorberende Double Action-systeem en de speciale vorm van de verwijderbare binnenzool met dubbele densiteit vangt de voetbalschoen alle schokken en stoten op, voor een uitstekende stabiliteit tijdens de wedstrijd.
De schoen is vanaf 9 mei 2016 exclusief verkrijgbaar via Soccer.com (VS), Pro-Direct (VK) en Kamo (Japan). Vanaf juni is hij ook wereldwijd te koop in speciaalzaken.

ANATOMIE VAN EEN ICOON – DE PRODUCTIEFASEN VAN EEN BRASIL-VOETBALSCHOEN:

ONTWERPEN – De creatie van een schoen. In deze fase wordt bepaald hoe de schoen eruit zal zien.

SNIJDEN – De materialen voor het bovenstuk worden op maat gesneden. Meestal wordt daarvoor gebruikgemaakt van een holpijp (80% van de productie). Deze techniek raakt echter stilaan in onbruik, en het snijden gebeurt nu steeds vaker met computergestuurde snijbladen.

STIKKEN – Deze uiterst fijne handelingen vereisen extreme precisie. Het bovenleer wordt verrijkt, afgewerkt en gecombineerd met andere elementen. Het materiaal wordt gestikt, geponst en gelijmd/losgemaakt. Dat vergt opperste concentratie en heel wat geduld. Aan elk detail wordt de grootste zorg en aandacht besteed. Het resultaat moet helemaal perfect zijn.

IN ELKAAR ZETTEN – Het vakkundig bewerkte leer krijgt vorm, wordt uitgerekt en wordt bevestigd op het bovenstuk. Het is nu klaar voor de volgende stappen.

STABILISEEROVEN – Dit is een machine om de schoen met warmte te behandelen. De infraroodoven is uitgerust met speciale stralingselementen en bootst het effect van zonnestralen na.

RUWEN – De bovenste leerlagen worden geschuurd. Alle onzuiverheden worden verwijderd, en het buitenoppervlak wordt zo glad en zacht mogelijk gemaakt. In een volgende stap wordt de schoen gelijmd en wordt de zool bevestigd.

LIJMEN – Het bovenstuk en de zool worden aan elkaar gelijmd, en de naden worden thermisch gelast.

BEVESTIGEN – De zool wordt vastgemaakt aan het bovenstuk.

KOELCEL – De schoen wordt in een koelcel geplaatst, zodat de lijm kan harden en de onderdelen mooi aan elkaar hechten.

AFWERKEN – Het afwerken van de schoen neemt heel wat tijd in beslag. Elk detail moet kloppen. Eerst worden de zool, de rand en de hiel gefreesd. Daarna wordt de schoen verpakt in speciaal ontworpen materiaal.

Neem contact op met ons via het nummer 03 789 36 90 om uw dichtstbijzijnde dealer te bekomen. Vanaf juni verkrijgbaar in de winkel.

In bijlage (hieronder) kan u meer informatie vinden over Diadora, alsook een bio van de heer Enrico Moretti Polegato, CEO van Diadora. Indien u een interview wenst met de heer Enrico Moretti Polegato of bijkomende informatie wenst, aarzel dan niet om contact op te nemen met bcarion@peppermint.be

Contacteer ons
Benoît Carion PeppeRmint
Benoît Carion PeppeRmint